ΑρχικήHow ToWindows Server 2019 μετατροπή σε desktop...

Windows Server 2019 μετατροπή σε desktop…

Windows Server 2019 σαν desktop! Η Microsoft διαθέτει εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος των Windows για υπολογιστές αλλά και για διακομιστές. Με την πρώτη ματιά, τα Windows 10 και ο Windows Server 2019 είναι παρόμοια, αλλά το καθένα από τα δύο λειτουργικά έχει διαφορετικές χρήσεις και φυσικά διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Τα Windows 10 υπερέχουν σε βελτιώσεις για την καθημερινή χρήση, ενώ ο Windows Server μπορεί να διαχειριστεί παράλληλα πολλούς υπολογιστές, αρχεία και υπηρεσίες.

Αν θέλετε να διαβάσετε την πλήρη λίστα των αλλαγών που υπάρχουν στα δύο λειτουργικά δείτε την παλιότερή μας δημοσίευση Windows Server και Windows ποιες οι διαφορές.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το να χρησιμοποιήσετε ένα Windows Server για τις καθημερινές σας δραστηριότητες δεν είναι συνηθισμένο, και μάλιστα σε μερικούς θα φανεί υπερβολικό.

Ωστόσο αν καταφέρετε να τον ρυθμίσετε, το λειτουργικό για διακομιστές της Microsoft είναι πολύ πιο ασφαλές από τα  Windows 10. Εκτός από αυτό, οι ενημερώσεις του λειτουργικού είναι πολύ πιο σταθερές από αυτές των Windows 10, γιατί η Microsoft δεν τολμά να κάνει πειράματα (δοκιμές) με εκδόσεις που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και Servers.

Ας δούμε τι θα βρείτε μπροστά σας μετά την εγκατάσταση του Server:

Για να δείτε την γνωστή οθόνη σύνδεσης των Windows θα πρέπει να πιέσετε μαζί τα τρία πλήκτρα: ctrl+alt+delete.

Ο κωδικός πρόσβασης θα πρέπει να περιέχει κεφαλαίο/α, μικρά, αριθμούς να είναι μεγαλύτερος από 5 χαρακτήρες και λήγει μετά από δύο μήνες περίπου και πρέπει να τον αλλάξετε.

Το Wifi είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Ο browser του Server είναι μόνο ο Internet explorer, ρυθμισμένος τόσο “σφικτά” που δεν επιτρέπει καν την περιήγηση, πόσο μάλλον τις λήψεις.

Με το που συνδεθείτε στον Server ανοίγει αυτόματα ο Server Manager, και θα ανοίγει κάθε φορά που συνδέεστε αν δεν τον ρυθμίσετε.

______________________

Ας δούμε λοιπόν πως αλλάζουμε όλα τα παραπάνω για να δημιουργήσουμε ένα Server που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τις καθημερινές μας ανάγκες.

Ενεργοποίηση του Wifi

Λογικά αμέσως μετά την σύνδεσή σας στον Windows Server θα ανοίξει αυτόματα ο Server manager.

Ανοίξτε την επιλογή Add Roles and features, και ακολουθήσετε τα βήματα που βλέπετε στις παρακάτω εικόνες, πατώντας next.

Next

Next χωρίς να επιλέξετε κάτι άλλο από αυτά που είναι ήδη επιλεγμένα

Next και επιλέξτε Wireless LAN Service

Αφήστε να προχωρήσει εγκατάσταση. Αμέσως μετά θα σας ζητηθεί επανεκκίνηση για να ολοκληρωθεί η προσθήκη της νέας λειτουργίας. Μετά την επανεκκίνηση θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το Service

Σε περίπτωση που ακόμα δεν βλέπετε συνδέσεις Wifi, κάντε ένα reset στο network σας από τις ρυθμίσεις. Μην φοβάστε θα γίνει αυτόματα αλλά θα χρειαστεί επανεκκίνηση.

Αφαίρεση του ctrl+alt+delete από την οθόνη σύνδεσης και αλλαγή στην πολιτική του κωδικού πρόσβασης

Πιέστε μαζί τα δύο πλήκτρα [icon name=”windows” class=”” unprefixed_class=””] + R για να ανοίξετε το Run. Πληκτρολογήστε secpol.msc και πιέστε Enter για να ανοίξει ο Local Security Policy Editor.
Από εδώ θα αλλάξουμε την πολιτική του Server για τους κωδικούς πρόσβασης, και θα αφαιρέσουμε το ctrl+alt+delete από την οθόνη σύνδεσης.

Ας δούμε πρώτα τους κωδικούς

Από την διαδρομή Account Policies – Password Policy αλλάξτε τις τιμές Maximum password age και Password must meet complexity requirements (με διπλό click) σε 999 και Disabled αντίστοιχα. Αποθηκεύστε τις αλλαγές, μην κλείσετε τον Local Security Policy Editor.

Για να αλλάξετε τώρα κωδικούς στους χρήστες σας ακολουθήστε την διαδρομή: Control Panel – All Control Panel Items – Administrative Tools. Ανοίξτε το Computer Management και αριστερά θα δείτε το Local Users and Groups.

Επιλέξτε τον χρήστη που θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης, δεξί click, αλλαγή κωδικού. Θα δείτε την παρακάτω εικόνα:

Windows Server 2019Click στο Proceed και αλλάξτε τον κωδικό

Windows Server 2019

ctrl+alt+delete

Ακολουθήστε την διαδρομή που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα (Local Policies – Security Options) και αλλάξτε την τιμή στο Interactive logon: Do not require CTRL+ALT+DEL σε Enable.

Αποθηκεύστε τις αλλαγές και είστε έτοιμοι.

Ρύθμιση του Server Manager για να μην ξεκινάει αυτόματα

Ανοίξτε τον Server Manager και ακολουθήστε την διαδρομή: Manage – Server Manager Properties.

Windows Server 2019

Κάντε tick στο Do not start Server Manager automatically at logon, πιέστε OK και είστε έτοιμοι.

Windows Server 2019

Μας έμεινε ο Internet explorer. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης του Server. Θα το ανοίξουμε μόνο μια φορά για να κατεβάσουμε τον Firefox. (Παραδόξως όταν προσπάθησα να εγκαταστήσω τον Google Chrome, δεν με άφησε το antivirus της Microsoft.  Για να ολοκληρώσω την εγκατάσταση έπρεπε να απενεργοποιήσω το Real Time Protection.

Windows Server 2019

Όμως με τον Firefox η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα.

Ανοίξτε τον Internet explorer. Δεξί click δίπλα στην πρώτη καρτέλα και ενεργοποιήστε το Menu bar.Windows Server 2019Από το menu επιλέξτε tools και Internet Options

Windows Server 2019

Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέξτε Internet – Custom level και θα ανοίξει ένα παράθυρο ρυθμίσεων. Επιλέξτε όλα τα Active X στο Enable και επιτρέψτε τα downloads. Windows Server 2019

Σε περίπτωση που εμφανίζονται προβλήματα κατά την σύνδεσή σας όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα επιλέξτε Add για να προσθέσετε την ιστοσελίδα στις ασφαλείς τοποθεσίες του IE και κάντε untick στο Continue to prompt when content is blocked. Windows Server 2019Μετά από αυτό και με λίγη υπομονή μπορείτε να κατεβάσετε τον Firefox και να ξεκινήσετε την περιήγησή σας.

Να αναφέρουμε ότι ο Windows Server 2019 μπορεί να τρέξει όλα τα προγράμματα των Windows 10, οπότε μπορείτε να αρχίσετε με την εγκατάσταση όσων σας ενδιαφέρουν.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS