ΑρχικήinetApple: 9 δις δολάρια έλλειμμα το πρώτο τρίμηνο του 2019

Apple: 9 δις δολάρια έλλειμμα το πρώτο τρίμηνο του 2019

Δύσκολη χρονιά για την Apple: Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook, δημοσίευσε μια επιστολή στους επενδυτές, προειδοποιώντας για χαμηλότερα κέρδη από τα αναμενόμενα το πρώτο τρίμηνο του 2019, αναφέροντας ότι υπήρξαν “λιγότερες αναβαθμίσεις iPhone από ό, τι περιμέναμε”.

Η εξασθενημένη ζήτηση προήλθε κυρίως από την Κίνα σύμφωνα με τον Cook αν και ανέφερε ότι γενικότερα η τάση για “αναβαθμίσεις δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο νομίζαμε ότι θα ήταν”.

apple Tim Cook

Στην επιστολή του, ο Cook προσπαθεί να επεξηγήσει τα χαμηλότερα κέρδη τονίζοντας: το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας του iPhone XS και XS Max σε σύγκριση με το iPhone X, την τιμή του δολαρίου των ΗΠΑ, τους περιορισμούς της προσφοράς λόγω του αριθμού των νέων προϊόντων που κυκλοφόρησε η Apple το Φθινόπωρο και τη συνολική οικονομική αδυναμία σε ορισμένες αγορές.

Αλλά το βασικό ζήτημα παραμένει απλό: οι άνθρωποι απλά δεν αγοράζουν τόσα νέα iPhones όσο ελπίζει η Apple.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Cook,

“Τα χαμηλότερα έσοδα από το iPhone, κυρίως στην Κίνα, αντιπροσωπεύουν το έλλειμμα των εσόδων μας.” Ο Cook αναφέρει ότι τα άλλα τμήματα της Apple στην πραγματικότητα παρουσιάσαν αυξήσεις της τάξης του 19 τοις εκατό κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά η αλήθεια είναι ότι το iPhone είναι η βασική δραστηριότητα της Apple, και αν η Apple δεν μπορεί να πουλήσει αρκετά από αυτά, όλη η επιχείρηση κλυδωνίζεται.

Σε μια συνέντευξή του στο CNBC, ο Cook αναφέρει για το έλλειμμα ότι “οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας ασκούν επιπρόσθετη πίεση στην οικονομία τους”, κάτι που οδηγεί σε λιγότερους πελάτες.

Συνολικά, η πρόβλεψη για το έλλειμμα του πρώτου τριμήνου του έτους φτάνει μέχρι και τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σχέση με την αρχική της εκτίμηση.

Η μετοχή της Apple υποχώρησε σχεδόν κατά 10%.

_____________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS