ΑρχικήHow ToWindows 10 OEM κλειδί προϊόντος χωρίς εργαλεία τρίτων

Windows 10 OEM κλειδί προϊόντος χωρίς εργαλεία τρίτων

Αγοράσατε κάποιο υπολογιστή με προεγκατεστημένα τα Windows 10 και δεν γνωρίζετε το κλειδί προϊόντος; Η Microsoft συνήθιζε να αναγράφει το κλειδί των Windows σε ένα αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος (laptop) ή στο πίσω μέρος των επιτραπέζιων υπολογιστών, αλλά εγκατέλειψε την πρακτική μετά τα Windows 7.

windows 10

Το κλειδί προϊόντος, αν είναι κλειδί OEM, ανιχνεύεται αυτόματα κατά την εγκατάσταση των Windows 10. Αν θέλετε τώρα το κλειδί για περισσότερη ασφάλεια συνήθως κάποια εφαρμογή τρίτου όπως το όπως το ProduKey μπορεί να το βρει για εσάς.

Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 10 από τη γραμμή εντολών.

Όπως προαναφέραμε σε περίπτωση που ο υπολογιστής σας λειτουργεί, μπορείτε να βρείτε το κλειδί των Windows με την εφαρμογή της Nirsoft ProduKey. Αποθηκεύστε το σε ένα αρχείο κειμένου.

Σενάριο (καταστροφής): Αν δεν διαθέτετε το κλειδί και πραγματοποιείτε μια νέα εγκατάσταση των Windows 10, φυσιολογικά, ο εγκαταστάτης θα πρέπει να το εντοπίσει. Αν όμως δεν ανακαλύψει το κλειδί και δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας, μπορείτε να βρείτε το κλειδί προϊόντος του Windows 10 OEM από τη γραμμή εντολών.

Για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών σε περίπτωση που δεν έχετε εγκαταστήσει τα Windows 10, συνδεθείτε με το DVD/USB εγκατάστασης και χρησιμοποιήστε τις επιλογές επιδιόρθωσης/αντιμετώπισης προβλημάτων και θα βρείτε τη γραμμή εντολών.

Μόλις ανοίξετε τη γραμμή εντολών, τρέξτε την παρακάτω εντολή. Θα σας εμφανίσει το κλειδί προϊόντος. Γράψτε το και συνεχίστε με την εγκατάσταση των Windows 10. Όταν σας ζητηθεί, προσθέστε το κλειδί και η εγκατάσταση θα προχωρήσει κανονικά.

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Μετά την εγκατάσταση καλό θα ήταν να συνδέσετε το OEM κλειδί σας με τον λογαριασμό σας στη Microsoft. Είναι ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος για να ενεργοποιήσετε τα Windows 10 μετά από κάποια καθαρή εγκατάσταση. Μετά την σύνδεση του κλειδιού με τον λογαριασμό σας, θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα Windows 10 πραγματοποιώντας μια σύνδεση στην Microsoft.

Όσον αφορά τα κλειδιά λιανικής πώλησης: δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω εντολή για να τα ανακτήσετε. Ναι η εντολή λειτουργεί μόνο για OEM.

________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS