ΑρχικήsecurityΨεύτικο Setup app της Alexa ξεγελούσε τους χρήστες iOS

Ψεύτικο Setup app της Alexa ξεγελούσε τους χρήστες iOS

Alexa-appΑπό τη στιγμή που τα app stores κατέκτησαν το κοινό, το Apple App Store είναι αναμφισβήτητα το ασφαλέστερο μέρος για να βρει κανείς εφαρμογές χωρίς να ανησυχεί ότι θα περιέχουν κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, μία ψεύτικη εφαρμογή εγκατάστασης της Amazon Alexa, κατάφερε να συμπεριληφθεί στο App Store και μάλιστα να παρατίθεται στην ενότητα των “Top Free”.εφαρμογών.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του 9to5Mac, μια ψεύτικη εφαρμογή εγκατάστασης του Amazon Alexa, με το όνομα ‘Setup For Amazon Alexa’, βρέθηκε στην 6η θέση της κατηγορίας Utilities, στο App Store. Επιπλέον, η εφαρμογή ήταν σε θέση να αποκτήσει χιλιάδες κριτικές, κυρίως με βαθμολογία πέντε αστέρων.

Η ψεύτικη εφαρμογή ισχυριζόταν ότι ήταν ένας οδηγός που θα βοηθούσε τους χρήστες να στήσουν τις συσκευές Amazon Alexa, μαζί με διάφορες εντολές, ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν βοηθούσε καθόλου.

Η δημοτικότητα που κέρδισε η ψεύτικη εφαρμογή αποδίδεται στην αύξηση των πωλήσεων των συσκευών Amazon Alexa , παρέχοντας την ευκαιρία σε απατεώνες να ξεγελάσουν τους χρήστες.

Ενώ η εφαρμογή ήταν ψεύτικη, δεν είχε εμπλακεί σε κάτι κακόβουλο, όπως η εξαγωγή σημαντικών στοιχείων από τους χρήστες. Επιπλέον, η εφαρμογή δεν προσπάθησε να πάρει χρήματα από τους χρήστες.

Ο προγραμματιστής του “Setup For Amazon Alexa” έχει δημιουργήσει κι άλλες εφαρμογές στο κατάστημα εφαρμογών της Apple, όπως οι “Marketplace – Buy \ Sell” και “Any Font for Instagram”.

Μετά την ανακάλυψη της απάτης, η εφαρμογή δεν υπάρχει πλέον στο App Store.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS