Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Ψεύτικο Setup app της Alexa ξεγελούσε τους χρήστες iOS

Alexa-appΑπό τη στιγμή που τα app stores κατέκτησαν το κοινό, το Apple App Store είναι αναμφισβήτητα το ασφαλέστερο μέρος για να βρει κανείς εφαρμογές χωρίς να ανησυχεί ότι θα περιέχουν κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, μία ψεύτικη εφαρμογή εγκατάστασης της Amazon Alexa, κατάφερε να συμπεριληφθεί στο App Store και μάλιστα να παρατίθεται στην ενότητα των «Top Free».εφαρμογών.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του 9to5Mac, μια ψεύτικη εφαρμογή εγκατάστασης του Amazon Alexa, με το όνομα ‘Setup For Amazon Alexa’, βρέθηκε στην 6η θέση της κατηγορίας Utilities, στο App Store. Επιπλέον, η εφαρμογή ήταν σε θέση να αποκτήσει χιλιάδες κριτικές, κυρίως με βαθμολογία πέντε αστέρων.

Η ψεύτικη εφαρμογή ισχυριζόταν ότι ήταν ένας οδηγός που θα βοηθούσε τους χρήστες να στήσουν τις συσκευές Amazon Alexa, μαζί με διάφορες εντολές, ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν βοηθούσε καθόλου.

Η δημοτικότητα που κέρδισε η ψεύτικη εφαρμογή αποδίδεται στην αύξηση των πωλήσεων των συσκευών Amazon Alexa , παρέχοντας την ευκαιρία σε απατεώνες να ξεγελάσουν τους χρήστες.

Ενώ η εφαρμογή ήταν ψεύτικη, δεν είχε εμπλακεί σε κάτι κακόβουλο, όπως η εξαγωγή σημαντικών στοιχείων από τους χρήστες. Επιπλέον, η εφαρμογή δεν προσπάθησε να πάρει χρήματα από τους χρήστες.

Ο προγραμματιστής του «Setup For Amazon Alexa» έχει δημιουργήσει κι άλλες εφαρμογές στο κατάστημα εφαρμογών της Apple, όπως οι «Marketplace – Buy \ Sell» και «Any Font for Instagram».

Μετά την ανακάλυψη της απάτης, η εφαρμογή δεν υπάρχει πλέον στο App Store.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *