Τρίτη, 7 Απριλίου, 18:03
Αρχική inet Virtual machine ή Εικονική μηχανή; Τι πρέπει να ξέρετε

Virtual machine ή Εικονική μηχανή; Τι πρέπει να ξέρετε

Μία Εικονική μηχανή (Virtual machine ή VM) σας επιτρέπει να τρέξετε άλλα λειτουργικά συστήματα μέσα από το λειτουργικό σας σύστημα. Μπορείτε να τρέξετε δηλαδή ένα εικονικό λειτουργικό σύστημα σαν ένα απλό πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.
Ένα Virtual machine είναι ιδανικό για τη δοκιμή άλλων λειτουργικών συστημάτων, ή για να τρέξετε λογισμικό σε λειτουργικά συστήματα που φυσιολογικά δεν τρέχει. Για παράδειγμα σε έναν υπολογιστή με Linux μπορείτε να τρέξετε PhotoShop εφόσον εγκαταστήσετε μια έκδοση των Windows σε ένα Virtual machine.Virtual machine
Θέλετε να δοκιμάσετε εικονικές μηχανές; Υπάρχουν πολύ αξιόλογα προγράμματα που διατίθενται δωρεάν όπως θα δούμε παρακάτω.

Πως λειτουργεί ένα Virtual machine

Λειτουργεί σαν εικονικός υπολογιστής. Λειτουργεί μέσα από το τρέχον λειτουργικό σας σύστημα (το λειτουργικό σύστημα υποδοχής) και παρέχει εικονικό hardware στα φιλοξενούμενα λειτουργικά συστήματα. Το εικονικό OS (guest OS) τρέχει σε ένα παράθυρο μέσα από το κεντρικό λειτουργικό σύστημα, όπως ακριβώς οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.
Από την οπτική γωνία του guest OS, το Virtual machine είναι ένας πραγματικός, φυσικός υπολογιστής.
Ένα στοιχείο των εικονικών μηχανών που ονομάζεται hypervisor εξομοιώνει το εικονικό hardware: CPU, μνήμη, σκληρό δίσκο, συσκευές δικτύωσης και άλλες. To εικονικό hardware που παρέχεται από το hypervisor δανείζεται από το πραγματικό hardware που υπάρχει στον υπολογιστή σας.
Έτσι με αυτό τον τρόπο μπορείτε να έχετε αρκετές εικονικές μηχανές εγκατεστημένες στο κύριο σύστημά σας, εφόσον έχετε την άνεση χώρου στον σκληρό σας δίσκο. Μετά την εγκατάσταση διαφόρων λειτουργικών συστημάτων μπορείτε να επιλέξετε ποια εικονική μηχανή θέλετε να ξεκινήσετε.

Πρακτικές χρήσεις για εικονικές μηχανές ή Virtual machines

Μπορείτε να δοκιμάστε νέες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων: Μπορείτε να δοκιμάσετε τα Windows 10 στον υπολογιστή σας με Windows 7, αν δεν είστε διατεθειμένοι να αναβαθμίσετε ακόμα.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με άλλα λειτουργικά συστήματα: Μπορείτε για παράδειγμα να εγκαταστήσετε διάφορες διανομές Linux κάτι που θα σάς επιτρέψει να πειραματιστείτε και να μάθετε πώς λειτουργούν.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό που απαιτεί παλαιότερο λειτουργικό σύστημα. Αν έχετε μια εφαρμογή που τρέχει μόνο στα Windows XP, μπορείτε να εγκαταστήσετε τα XP σε μια εικονική μηχανή και να τρέξετε την εφαρμογή σας από εκεί.
Μπορείτε να τρέξετε λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για άλλα λειτουργικά συστήματα: Οι χρήστες Mac και Linux μπορούν να εγκαταστήσουν Windows σε μια εικονική μηχανή για να χρησιμοποιούν λογισμικό Windows στους υπολογιστές τους χωρίς προβλήματα συμβατότητας. Δυστυχώς, τα παιχνίδια είναι πρόβλημα γιατί οι εφαρμογές εικονικών μηχανών επιβαρύνονται πάρα πολύ με τα τρισδιάστατα παιχνίδια.
Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα λογισμικό σε πολλές πλατφόρμες: Πρέπει να ελέγξετε αν μια εφαρμογή λειτουργεί σε πολλά λειτουργικά συστήματα; Μπορείτε να την εγκαταστήσετε σε μια εικονική μηχανή.
Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν πολλούς διακομιστές, μπορούν να τοποθετήσουν ορισμένους από αυτούς σε εικονικές μηχανές και να τρέχουν από ένα μόνο υπολογιστή. Κάθε εικονική μηχανή είναι ένα απομονωμένο “δοχείο”, οπότε αυτό μπορεί να σας γλυτώσει από προβλήματα ασφαλείας.

Συνιστώμενο λογισμικό για Virtual machines στον υπολογιστή σας:

Φυσικά το VirtualBox. Μια μεγάλη, open-source εφαρμογή που μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows, macOS και Linux. Το VirtualBox δεν διαθέτει κάποια εμπορική έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε όλες τις λειτουργίες δωρεάν, ακόμα και τις πιο προηγμένες.
Μπορείτε να την κατεβάσετε από το παρακάτω link:
https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
Μαζί με το κύριο πρόγραμμα κατεβάστε και το VirtualBox Oracle VM VirtualBox Extension Pack, που θα σας παρέχει διάφορες επιπλέον ρυθμίσεις και drivers.
________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
  1. Όντως το VirtualBox είναι θησαυρός. Μπορείς να δοκιμάσεις από ότι εκδόσεις Linux θέλεις μέχρι να να βάλεις Windows να τρέχουν κάτω από βαριές συνθήκες γεμάτες Ιούς και άλλα χωρίς να φοβάσαι !!!

  2. Όντως το VirtualBox είναι θησαυρός. Μπορείς να δοκιμάσεις από ότι εκδόσεις Linux θέλεις μέχρι να να βάλεις Windows να τρέχουν κάτω από βαριές συνθήκες γεμάτες Ιούς και άλλα χωρίς να φοβάσαι !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...