Τρίτη, 7 Απριλίου, 18:02
Αρχική tweaks Google Chrome γνωρίζετε όλες τις εσωτερικές κρυμμένες λειτουργίες;

Google Chrome γνωρίζετε όλες τις εσωτερικές κρυμμένες λειτουργίες;

Ο Google Chrome εξωτερικά φαίνεται ένα που απλό πρόγραμμα περιήγησης, αλλά εσωτερικά διαθέτει πάρα πολλές σελίδες για προχωρημένες ρυθμίσεις, tweaks, δοκιμαστικές λειτουργίες και πολλά άλλα.
Όλες αυτές οι σελίδες είναι κρυμμένες πίσω από εσωτερικές διευθύνσεις που έχουν σαν πρόθεμα το chrome://. Google ChromeΠαρακάτω θα δούμε τις πιο χρήσιμες από αυτές:
Η πιο γνωστή εσωτερική διεύθυνση είναι η chrome://about. Η συγκεκριμένη σελίδα είναι πάρα πολύ χρήσιμη, καθώς εμφανίζει όλες τις άλλες εσωτερικές σελίδες του Google Chrome σε μια λίστα με live links ή ενεργούς συνδέσμους. Έτσι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση με ένα click.

Google Chrome: List of URLs

Στην  παραπάνω λίστα, θα διαπιστώσετε ότι πολλά από τα links συνδέονται με συγκεκριμένα κομμάτια του μενού ρυθμίσεων του Chrome, όπως το chrome://chrome, το οποίο σας μεταφέρει στη σελίδα ενημέρωσης του Chrome, ή οι σελίδες chrome://bookmarks, chrome://apps, και chrome://newtab, οι οποίες ανοίγουν τις λειτουργίες που αναφέρουν.

Chrome://Flags: οι πειραματικές λειτουργίες του Chrome και πολλά άλλα

Είναι ίσως η πιο δημοφιλής από όλες τις εσωτερικές σελίδες επειδή είναι το μέρος που η Google κρύβει όλα τα πειραματικά χαρακτηριστικά. Τα flags θα σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε τα χαρακτηριστικά των beta εκδόσεων με μια απλή εναλλαγή. Έτσι αν προκύψουν προβλήματα, μπορείτε εύκολα να επιστρέψετε στην σταθερή ρύθμιση.

Chrome://System: λεπτομερείς πληροφορίες για το σύστημα

Αν θέλετε να δείτε τι περιέχει το Chromebook σας, επισκεφτείτε την εσωτερική σελίδα Chrome://System. Θα βρείτε τα πάντα από εκδόσεις λογισμικού και firmware μέχρι και τις λεπτομέρειες για κάθε hardware του συστήματός σας..
Αν και η συγκεκριμένη σελίδα είναι πολύ πιο χρήσιμη στα Chromebook, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome του desktop σας. Θα σας εμφανίσει λιγότερα αλλά ενδιαφέροντα στοιχεία του συστήματός σας.

Chrome://Net-Internals: Διαγνωστικά δικτύου σε πραγματικό χρόνο

Οι λεπτομέρειες που θα δείτε δεν θα είναι χρήσιμες τους μέσους χρήστες. Αν όμως ψάχνετε για προηγμένες πληροφορίες που αφορούν τη χρήση του δικτύου του Chrome, θα βρείτε τη σελίδα πολύ ενδιαφέρουσα.

Chrome://Inspect: εργαλεία για προγραμματιστές

Εάν θέλετε μια μικρή εικόνα για το τι μπορεί να κάνει ο Chrome εσωτερικά, η σελίδα Chrome://Inspect θα σας το δείξει. Όπως και η σελίδα chrome://net-internals, είναι σαφώς προσανατολισμένη προς τους προγραμματιστές, αλλά και για όσους θέλουν να εξετάσουν σε βάθος τι συμβαίνει εσωτερικά του Chrome.
__________________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...