ΑρχικήinetApple ο επερχόμενος Safari θα είναι anti-Facebook

Apple ο επερχόμενος Safari θα είναι anti-Facebook

Η Apple ανήγγειλε μια σειρά νέων λειτουργιών λογισμικού στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (Worldwide Developers Conference) τη Δευτέρα. Εκτός των αναβαθμισμένων animojis και το επερχόμενο iOS 12, η εταιρεία ανακοίνωσε μια πιο ριζοσπαστική καινοτομία.Apple
Η επόμενη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Safari της Apple θα αντιμετωπίζει τις μεθόδους παρακολούθησης από τις διαφημίσεις και τις τεχνικές αποτύπωσης των συσκευών που χρησιμοποιούν οι διαφημιστικές εταιρείες και οι μεσίτες δεδομένων για την παρακολούθηση των χρηστών του ιστού κατά την περιήγησή τους. Η Apple φαίνεται ότι ξεκίνησε με το Facebook.
Η επόμενη έκδοση του Safari θα σας ειδοποιήσει ρητά όταν ένας ιστότοπος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στα cookie ή σε άλλα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας και θα σας επιτρέπει να αποφασίσετε αν το επιτρέπετε ή όχι. Είναι ένα ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό που προσφέρει σαφείς επιλογές για την παρακολούθηση στο διαδίκτυο.
Ο επερχόμενος Safari θα αντιπαρατίθεται στην αποκαλούμενη μέθοδο παρακολούθησης fingerprinting, την οποία χρησιμοποιούν οι διαφημιστικές εταιρείες για να συλλέγουν πληροφορίες από τις συσκευές των χρηστών – όπως τον τρόπο ρύθμισης, τις γραμματοσειρές που έχουν εγκαταστήσει και τα addons που τρέχουν. Όλες αυτές οι επιπλέον πληροφορίες προσδίδουν μια ατομική και αναγνωρίσιμη ταυτότητα.
Στα επερχόμενα λειτουργικά macOS Mojave και iOS 12, ο Safari θα καθαρίζει πολλά από αυτά τα δεδομένα, εκθέτοντας μόνο γενικές πληροφορίες διαμόρφωσης και τις προεπιλεγμένες γραμματοσειρές.
“Οι εταιρείες δεδομένων είναι έξυπνες και αμείλικτες”, δήλωσε τη Δευτέρα ο Craig Federighi, ανώτερος αντιπρόεδρος της Apple στο τμήμα μηχανικής λογισμικού, εξηγώντας γιατί η Apple αποφάσισε να προσθέσει αυτά τα χαρακτηριστικά. Η εταιρεία αποκαλεί το σύνολο των εργαλείων “Intelligent Tracking Prevention 2.0.”
Η νέα έκδοση του Safari θα βοηθήσει επίσης στη βελτίωση των κωδικών πρόσβασης προσφέροντας εργαλεία για τη δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης, την αυτόματη συμπλήρωση και την αποθήκευση τους.
Ο περιηγητής θα ελέγξει επίσης και την επαναχρησιμοποίηση των κωδικών πρόσβασης, προκειμένου να αποθαρρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλές υπηρεσίες.
Τα νέα χαρακτηριστικά έρχονται να προστεθούν στα χαρακτηριστικά της ενημερωμένης έκδοσης του Safari του περασμένου έτους που εμπόδιζε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο και ήχου. Ωστόσο, οι φετινές ενημερώσεις προσπαθούν να αποκρούσουν τις τεχνικές παρακολούθησης.
Η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που διαθέτει τέτοια εργαλεία στον browser της για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια.
Όπως και με τον μηχανισμό Do Not Track της Chrome, η Apple φαίνεται να έχει πάρει μερικές από τις νέες προστασίες του Safari από το ίδρυμα Mozilla, που προσφέρει δυνατότητες προστασίας στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox.
________________________

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS