Αρχικήinet5 λόγοι για τους οποίους η Apple θα πρέπει να παρατήσει τους...

5 λόγοι για τους οποίους η Apple θα πρέπει να παρατήσει τους επεξεργαστές της Intel

Έχει περάσει καιρός από τότε που τα Mac σταμάτησαν να εξαρτώνται από τους επεξεργαστές της Intel. Υπάρχουν νέα στοιχεία που δείχνουν ότι έχουν ξεπεράσει τη χρησιμότητά τους. Η μετάβαση σε chip που έχουν σχεδιαστεί από την Apple θα βελτιώσει τις συσκευές macOS για διάφορους λόγους, όπως η αυξημένη ταχύτητα και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Apple

Τα iPad και τα iPhone χρησιμοποιούν ήδη επεξεργαστές σχεδιασμένους από την Apple. Οι μη επιβεβαιωμένες αναφορές υποδεικνύουν ότι η εταιρεία προχωράει με σχέδια για την αφαίρεση των επεξεργαστών της Intel στα Mac. Το πρώτο MacBook ή iMac με επεξεργαστή της Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το 2020.

Οι επεξεργαστές A-series της Apple θα γίνουν σύντομα ταχύτεροι από τους Intel Core

Συγκρίναμε τα αποτελέσματα των Geekbench 4 των κορυφαίων MacBook Pro και iPad Pro για τέσσερα χρόνια. Τότε κάναμε υποθέσεις για τα δύο επόμενα χρόνια.

Το γράφημα στα αριστερά χρησιμοποιεί την τετραετή μέση ετήσια ποσοστιαία αύξηση της απόδοσης για την πρόβλεψη του μέλλοντος. Για το MacBook Pro, η μέση ετήσια βελτίωση είναι 18,9%. Για το iPad Pro, είναι 58,9%.

Επειδή υπήρξε ένα μεγάλο άλμα στην απόδοση του MacBook Pro μεταξύ 2017 και 2018, το γράφημα στα δεξιά χρησιμοποιεί απλώς αυτή τη βελτίωση της απόδοσης για να κάνει εκτιμήσεις δύο ετών.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείται, οι προβολές μας δείχνουν ότι το iP19 Pro θα είναι ταχύτερο από το καλύτερο MacBook Pro και το tablet του 2020 θα είναι πολύ πιο γρήγορα από τον κορυφαίο φορητό υπολογιστή της Apple.

Αυτό προϋποθέτει ότι το MacBook Pro 2020 θα χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή Intel, φυσικά. Η μετάβαση σε ένα chip της Apple, όπως φημολογείται, φαίνεται να έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις.

Το πώς αυτό θα επηρεάσει τους επαγγελματίες χρήστες που χρειάζονται εξαιρετικές επιδόσεις δεν είναι ακόμη σαφές. Είναι πιθανό η Apple να κάνει τη μετάβαση από τα chip της Intel σε A-series σε φάσεις, χωρίς να αλλάξει τίποτα για τους χρήστες γραφικών μέχρι να έχει η Apple ένα chip με την απόδοση που χρειάζονται.

Δεν υπάρχουν Intel processor shortages

Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορος είναι ένας επεξεργαστής αν δεν είναι διαθέσιμος. Και αυτό ήταν ένα πρόβλημα για τον κατασκευαστή Mac πρόσφατα.

Η Apple δεν είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Intel με διαφορά κιόλας. Η Mac κατέκτησε μόλις το 6,8% της παγκόσμιας αγοράς PC το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και υπάρχουν τρεις εταιρείες με πολύ υψηλότερα μερίδια. Αυτό είναι σημαντικό επειδή η Intel αγωνίζεται να παράγει αρκετούς επεξεργαστές για να καλύψει τη ζήτηση και φυσικά οι μεγαλύτεροι πελάτες σχεδόν πάντοτε έχουν προτεραιότητα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η Apple δεν λαμβάνει όλα τα chip που χρειάζεται. Ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook δήλωσε αυτή την εβδομάδα: “Για τις επιχειρήσεις Mac μας συνολικά, αντιμετωπίσαμε κάποιους περιορισμούς στον επεξεργαστή το τρίμηνο του Μαρτίου, οδηγώντας σε πτώση των εσόδων κατά 5% σε σχέση με πέρυσι. Πιστεύουμε όμως ότι τα έσοδα από τα Mac θα είχαν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι χωρίς αυτούς τους περιορισμούς. ”

Αυτό σημαίνει ότι η Apple δεν έλαβε τουλάχιστον 263 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις Mac, επειδή η Intel δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί.

Αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό είναι οι πελάτες που δεν έλαβαν ένα Mac, επειδή η Apple δεν διέθετε chip για να τους εξοπλίσει. Σύμφωνα με την Gartner, η Apple πώλησε περίπου 100.000 λιγότερα desktop και laptop το πρώτο τρίμηνο από ό, τι είχε στην ίδια περίοδο του 2018. Και πάλι, ο Cook πιστεύει ότι η εταιρεία του πιθανότατα θα είχε πουλήσει περισσότερους Mac στο πρώτο τρίμηνο από ότι πέρυσι, πολλοί άνθρωποι έμειναν στον πάγο εξαιτίας της Intel.

Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει σημαντικά εάν οι υπολογιστές macOS είχαν χρησιμοποιήσει τους επεξεργαστές της Apple. Η Apple σχεδιάζει τα δικά της A-series chip, αλλά αναθέτει την παραγωγή στην TSMC της Taiwan. Και επειδή υπήρχαν πάνω από 200 εκατομμύρια iPhone που αποστάλθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, η Apple πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της TSMC και επομένως είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστεί από οποιαδήποτε προβλήματα παραγωγής.

Όχι ότι η TSMC είναι γνωστό για τα προβλήματά της. Αντ ‘αυτού, σε συνεργασία με την Apple, αυτή η εταιρεία παράγει βελτιωμένες εκδόσεις της A-series κάθε χρόνο από την κυκλοφορία του αρχικού iPhone.

Οι επεξεργαστές της Apple μπορεί να είναι φθηνότεροι

Πιθανολογούμε ότι η TSMC αφού η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της θα τις κάνει καλύτερες τιμές στα chip. Από την άλλη πλευρά, επειδή αγοράζει λιγότερους επεξεργαστές από την Intel από άλλους κατασκευαστές υπολογιστών, η Apple πιθανώς δεν μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις για να εξασφαλίσει καλύτερες τιμές.

Καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας για MacBooks με chip Apple

Το πιο πρόσφατο iPad Pro 12,9 ιντσών ήδη απολαμβάνει ταχύτερη απόδοση από το MacBook Pro 13 ιντσών που επίσης κυκλοφόρησε πέρυσι. Οι οθόνες τους έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος, αλλά το υπόλοιπο του tablet είναι πολύ μικρότερο. Παρ ‘όλα αυτά, το tablet έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας: περίπου 13 ώρες σε σύγκριση με περίπου 9 ώρες.

Η κύρια διαφορά είναι οι επεξεργαστές. Το 7nm A-series της Apple είναι πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικό από το 14nm Intel Core chip στο notebook.

Ως αποτέλεσμα, το iPad παράγει πολύ λιγότερη θερμότητα – θα λέγαμε την θερμότητα και χαμένη ισχύ. Το tablet δεν έχει καν ανεμιστήρα, γιατί πραγματικά δεν χρειάζεται ποτέ. Το MacBook Pro έχει σίγουρα έναν ανεμιστήρα και σίγουρα τον χρειάζεται.

Ένα MacBook Pro που θα τρέχει επεξεργαστή που έχει σχεδιαστεί από την Apple μπορεί επίσης να αποποιηθεί έναν ανεμιστήρα. Ή τουλάχιστον να χρησιμοποιείται πολύ λιγότερο.

Τα Mac, iPhone και iPad θα είναι πιο συμβατά μεταξύ τους

Αυτή η αλλαγή hardware θα φέρει επίσης σημαντικές αλλαγές στο software, φέρνοντας πιο κοντά τις εφαρμογές για Mac και iPhone / iPad.

Ας είμαστε σαφείς: η Apple δεν συγχωνεύει maOS και iOS. Ωστόσο, η εταιρεία διευκολύνει τους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές που μπορούν να λειτουργούν σε iPhone, iPad και Mac. Η εργασία αυτή θα ήταν ευκολότερη εάν και οι τρεις τύποι υπολογιστών έτρεχαν ίδιο επεξεργαστή.

Αυτοί που θα εκμεταλλευτούν περισσότερο αυτή την κίνηση είναι οι χρήστες Mac.

Παρόλα αυτά, η μετάβαση από τους επεξεργαστές Intel σε επεξεργαστές της Apple θα είναι μια ταλαιπωρία. Αλλά υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε. Το ένα είναι ότι η Apple το έχει κάνει αυτό πολλές φορές στο παρελθόν. Το 2005, η εταιρεία μετέφερε τα Mac από PowerPC σε Intel.

Η άλλη σκέψη είναι ότι η μετάβαση σε επεξεργαστές της Apple πρόκειται να φέρει τα φορτία των βελτιώσεων. Ταχύτερη απόδοση, καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ίσως ακόμη χαμηλότερο κόστος. Όλα αυτά φυσικά αξίζουν κάποια ταλαιπωρία.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS