ΑρχικήsecurityΙαπωνία: Ανάπτυξη ενός ιού για την πρόληψη διαδικτυακών επιθέσεων

Ιαπωνία: Ανάπτυξη ενός ιού για την πρόληψη διαδικτυακών επιθέσεων

ΙαπωνίαΗ Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ στον τεχνολογικό τομέα. Υπάρχουν αυτοματοποιημένα ξενοδοχεία, ρομπότ που εξυπηρετούν τους επισκέπτες και άλλα πολλά. Ωστόσο, παρά τις τόσες καινοτομίες, η χώρα έχει μείνει λίγο πίσω στον τομέα της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Πέρυσι, ο Ιάπωνας υπουργός, υπεύθυνος του τμήματος διαδικτυακής ασφάλειας, ανέφερε ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ υπολογιστή. Αυτή η δήλωση άφησε άφωνους πολλούς ανθρώπους.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες, η Ιαπωνία αποφάσισε να λάβει κάποια μέτρα για να ενισχύσει την ασφάλεια. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Japan Times, η Ιαπωνία αναπτύσσει τον πρώτο ιό υπολογιστή με σκοπό να καταπολεμήσει τους hackers. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το πρόγραμμα θα λειτουργήσει ως άμυνα σε περίπτωση μιας διαδικτυακής επίθεσης.

Γίνεται ένας ιός να λειτουργήσει ως άμυνα για τις διαδικτυακές επιθέσεις;

Απ’ ότι φαίνεται η Ιαπωνία πιστεύει πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και θα είναι αποτελεσματικό. Το Υπουργείο Άμυνας στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ιού, ο οποίος θα μπορεί να μπει στα συστήματα των hackers. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το μέτρο θα μπορούσε να μειώσει τις επιθέσεις των hackers. Έτσι η χώρα θα αυξήσει την άμυνά της στο διαδίκτυο.

Το υπουργείο αναφέρει ότι την ανάπτυξη του ιού θα αναλάβουν κάποιες ιδιωτικές εταιρείες.

Ένα άλλο μέτρο για την ενίσχυση της ασφάλειας είναι η αύξηση των ανθρώπων που θα εργάζονται στον τομέα του διαδικτύου και της ασφάλειας. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 150 εργαζόμενοι. Η Ιαπωνία σκέφτεται να αυξήσει τους υπαλλήλους στους 220. Ωστόσο, και αυτός ο αριθμός φαίνεται πολύ μικρός, αν σκεφτεί  κανείς ότι στην Αμερική απασχολούνται 6.200 άτομα στον τομέα της ασφάλειας και στην Κίνα 130.000.

Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε την ανάπτυξη αυτού του ιού και να δούμε την αποτελεσματικότητά του. Θα μπορέσει άραγε η Ιαπωνία να ενισχύσει την ασφάλειά της στο διαδίκτυο με αυτό το ιδιαίτερο μέτρο;

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS