ΑρχικήsecurityHacking εκστρατεία στοχεύει οργανισμούς μέσω DNS hijacking επιθέσεων

Hacking εκστρατεία στοχεύει οργανισμούς μέσω DNS hijacking επιθέσεων

hijacking Πρόσφατα ανακαλύφθηκε μια νέα hacking εκστρατεία, με την ονομασία “Sea Turtle”, η οποία στοχεύει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι ότι οι hackers πραγματοποιούν DNS hijacking επιθέσεις.

Τα στοιχεία, που υπάρχουν μέχρι τώρα, δείχνουν επιθέσεις σε περίπου 40 οργανισμούς σε 13 χώρες.

Οι επιτιθέμενοι είναι πολύ καλά οργανωμένοι και χρησιμοποιούν εξελιγμένες μεθόδους, οι οποίες τους παρέχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δίκτυα και συστήματα.

Η DNS hijacking επίθεση ανακατευθύνει τους χρήστες σε κακόβουλα website, τροποποιώντας τα DNS name records ή τις ρυθμίσεις του server.

Η εκστρατεία φαίνεται να στοχεύει σε δύο κατηγορίες θυμάτων. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οργανώσεις εθνικής ασφάλειας, υπουργεία εξωτερικών και οργανώσεις που σχετίζονται με την ενέργεια. Στη δεύτερη κατηγορία θυμάτων ανήκουν διαχειριστές DNS, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου.

Ο πρώτος στόχος των επιτιθέμενων είναι οι τρίτες εταιρείες, που προσφέρουν υπηρεσίες στους βασικούς στόχους.

Η έρευνα κατέδειξε ότι πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές και εξελιγμένες εκστρατείες αυτού του είδους.

DNS Hijacking Επίθεση

Οι επιτιθέμενοι αποκτούν τα credentials του διαχειριστή του δικτύου του εκάστοτε οργανισμού και τροποποιούν τα DNS records.

Διαφορετικά αποκτούν πρόσβαση μέσω DNS διαχειριστή, ο οποίος πουλά ονόματα domain και διαχειρίζεται τα DNS records.  Το DNS registry είναι προσβάσιμο μέσω της εφαρμογής μητρώου χρησιμοποιώντας το Extensible Provisioning Protocol (EPP).

Οι hackers αποκτούν ένα από αυτά τα κλειδιά EPP για να τροποποιήσουν τα DNS records, που χειρίζεται ο διαχειριστής.

Οι hackers προσπαθούν να κλέψουν τα credentials, ώστε να μπουν στα δίκτυα και τα συστήματα, με τον εξής τρόπο: αρχικά προσπαθούν να ελέγξουν τα DNS records του στόχου, μετά τροποποιούν τα DNS records ώστε να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε servers που είναι υπό τον έλεγχο των hackers και τέλος κλέβουν τα credentials όταν οι χρήστες επικοινωνούν με τον ελεγχόμενο server.

Μέσα από αυτές τις διαδικασίες οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα των οργανισμών και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS