ΑρχικήinetEdge Chromium κυκλοφόρησε επίσημα το πρώτο public preview

Edge Chromium κυκλοφόρησε επίσημα το πρώτο public preview

Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε την πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση του Edge που βασίζεται στο Chromium. Σήμερα 8 Απριλίου, η Microsoft κυκλοφόρησε επίσημα για όλους το πρώτο build Canary του Edge για την αρχιτεκτονική των 64-bit του Windows 10.

Έτσι όποιος θέλει να δοκιμάσει την επερχόμενη εφαρμογή περιήγησης της Microsoft μπορεί να το κάνει από το παρακάτω link:

https://www.microsoftedgeinsider.com/en-us/?form=MO12FO&OCID=MO12FO

Η ιστοσελίδα διανομής είναι η Microsoft Edge Insider και η beta σύμφωνα με την εταιρεία θα λειτουργεί μόνο στα Windows 10. Αυτό δεν ισχύει γιατί δοκίμασα τον επερχόμενο περιηγητή σε Windows Server 2019 και λειτουργεί κανονικά. Σύμφωνα πάντως με την εταιρεία οι beta εκδόσεις για τα λειτουργικά Windows 7, 8.1, και Mac θα κυκλοφορήσουν αργότερα.

Το νέο build του Edge που κυκλοφόρησε σήμερα επικεντρώνεται σε πολύ θεμελιώδη στοιχεία της εφαρμογής, έτσι δεν υπάρχει υποστήριξη γλώσσας, και κάποιο λειτουργικό UI.

Το σημερινό build δεν έχει βελτιστοποιηθεί για απόδοση αν και η εταιρεία υπόσχεται ομαλή κύλιση, inking, υποστήριξη PDF και σάρωση καρτελών. Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν είναι ενεργοποιημένο. edge

Αυτή τη στιγμή, ο Edge με βάση το Chromium μοιάζει πολύ με τον Chrome, εκτός από τα ενσωματωμένα feed news από το MSN.

Το σημερινό build προορίζεται για web developers, και τους “ενθουσιώδεις” φίλους της Microsoft.
Κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι, η Microsoft αναμένεται να προσθέσει περισσότερα χαρακτηριστικά και περισσότερες λειτουργίες.

Από σήμερα όμως οποιοσδήποτε μπορεί να κατεβάσει την δοκιμαστική έκδοση. Έτσι κανείς δεν θα μπει σε πειρασμό να εγκαταστήσει μια έκδοση από το κανάλια τρίτων.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS