ΑρχικήsecurityGoogle: Τώρα τα Android τηλέφωνα θα λειτουργούν ως κλειδιά ασφαλείας

Google: Τώρα τα Android τηλέφωνα θα λειτουργούν ως κλειδιά ασφαλείας

GoogleΗ Google, στην προσπάθειά της να παρέχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία στους χρήστες της, προσφέρει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν το χρησιμοποιούν γιατί θεωρούν αρκετά ενοχλητικό το να περιμένουν να τους έρχεται ένας κωδικός, κάθε φορά που θέλουν να συνδεθούν σε μια εφαρμογή της Google.

Γι’ αυτό το λόγο, η Google αποφάσισε να απλοποιήσει τη διαδικασία, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να χρησιμοποιούν αυτή την ασφαλή μέθοδο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τώρα οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα Android smartphone ως ένα φυσικό κλειδί ασφαλείας. Αυτή η δυνατότητα θα κάνει πιο εύκολη τη σύνδεση στα Google apps, προσφέροντας ταυτόχρονα την ασφάλεια του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

Η διαδικασία είναι απλή. Συνδέετε το τηλέφωνό σας μέσω Bluetooth με έναν Chrome browser και επαληθεύετε το login σας. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι το τηλέφωνό σας πρέπει να τρέχει το Android Nougat 7.0 τουλάχιστον.

Το νέο χαρακτηριστικό ανακοινώθηκε στο Cloud Next conference. Σύμφωνα με την εταιρεία, το χαρακτηριστικό περιλαμβάνει τα ίδια WebAuthn και FIDO APIs, που χρησιμοποιούνται και στο Titan Security Key.

Ο έλεγχος ταυτότητας δυο παραγόντων είναι πολύ σημαντικός καθώς εμποδίζει τους hackers να κάνουν phising επιθέσεις και να αποκτήσουν τα credentials των χρηστών.

Αντίστοιχα, και τα κλειδιά ασφαλείας FIDO, όπως το Titan Security Key, προστατεύουν το λογαριασμό από phising επιθέσεις.

Στόχος της Google είναι να μετατρέψει τα Android τηλέφωνα σε φυσικά κλειδιά ασφαλείας, ώστε περισσότεροι άνθρωποι  να μπορούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη των παραπάνω χαρακτηριστικών.

Τα βήματα για το πώς θα χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας ως κλειδί ασφαλείας:

  • Βήμα 1: Ανοίξτε το Google Chrome στη Windows, ChromeOS ή macOS συσκευή σας.
  • Βήμα 2: Συνδεθείτε στο Google Account σας σε ένα τηλέφωνο Android και ενεργοποιήστε το Bluetooth.
  • Βήμα 3: Ανοίξτε το myaccount.google.com/security στο Chrome και επιλέξτε το “Επαλήθευση σε δύο βήματα”.
  • Βήμα 4: Πατήστε την επιλογή για να προσθέσετε ένα κλειδί ασφαλείας και επιλέξτε το τηλέφωνό σας από τη λίστα των συσκευών.

Προς το παρόν, το χαρακτηριστικό αυτό είναι διαθέσιμο μόνο σε Android τηλέφωνα και μόνο για υπηρεσίες της Google.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS