ΑρχικήsecurityH Hack The Box ανακοινώνει επένδυση €1,2εκ. από την Marathon Venture Capital

H Hack The Box ανακοινώνει επένδυση €1,2εκ. από την Marathon Venture Capital

Δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της, η πλατφόρμα της Hack The Box μέτρα ήδη 120 χιλιάδες μέλη και αναπτύσσεται γρήγορα με σκοπό να αποτελέσει την μεγαλύτερη κοινότητα χάκερ στον κόσμο

hack the box

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ & ΚΕΝΤ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ – 2 Απριλίου 2019 – Ο όγκος των δεδομένων που παράγονται, αποθηκεύονται και καταναλώνονται αυξάνεται γεωμετρικά. Με τον ίδιο, ωστόσο, ρυθμό αυξάνονται και οι περιπτώσεις παραβίασης δεδομένων. Ο αριθμός των θέσεων εργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας μεγαλώνει, επίσης, αντίστοιχα.

Ενδεικτικά, στις ΗΠΑ, για κάθε δύο θέσεις εργασίας στον κλάδο υπάρχει άλλη μία που παραμένει κενή[1], ενώ ο συνολικός αριθμός ανοικτών θέσεων εργασίας παγκοσμίως ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια[2]. Πώς μπορούν όμως να εκπαιδευθούν στην κυβερνοασφάλεια τρία εκατομμύρια άτομα;

Εκ φύσεως, το χάκινγκ είναι περισσότερο τέχνη παρά επιστήμη. Οι δεξιότητες αποκτούνται πρωτίστως μέσω πρακτικής ενασχόλησης, αντί πτυχίου. Μία σειρά πιστοποιήσεων έχουν αναδειχθεί για να καλύψουν το κενό της αγοράς, ωστόσο οι διαθέσιμες επιλογές που έχει κάποιος που θέλει να γίνει χάκερ παραμένουν περιορισμένες.

Ο Χάρης Πυλαρινός, ιδρυτής, ύστερα από χρόνια εμπειρίας και διδασκαλίας στον χώρο, συνειδητοποίησε πως ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κανείς χάκινγκ δεν είναι μέσω διαθέσιμου εκπαιδευτικού υλικού, αλλά χακάροντας ψηφιακά συστήματα στην πράξη. Έτσι, έφτιαξε μία πλατφόρμα προσομοίωσης υπολογιστικών συστημάτων, προσθέτοντας στοιχεία που θα έκαναν την εμπειρία να μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι. Σύντομα την ομάδα πλαισίωσαν οι συνιδρυτές James Hooker, έμπειρος μηχανικός με πάθος για την κυβερνοασφάλεια, και Άρης Ζικόπουλος, με εκτενή διαδρομή σε εμπορικούς ρόλους στον χώρο.

Το Hack The Box προσφέρει “εργαστήρια” προσομοίωσης υπολογιστών για χακάρισμα (pen-test labs). Κάθε εβδομάδα, το HTB λανσάρει ένα καινούργιο εργαστήρι. Όσοι χρήστες καταφέρουν να το χακάρουν, παίρνουν πόντους και ανεβαίνουν στην κατάταξη. Η τελευταία λογίζεται πλέον ως πιστοποιητικό αριστείας.

Σήμερα το ΗΤΒ συμπληρώνει δύο χρόνια ζωής και μετράει ήδη 120 χιλιάδες μέλη από όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει φόρμα εγγραφής στην πλατφόρμα – κάθε χρήστης πρέπει να την χακάρει για να γίνει μέλος. Η πλατφόρμα προσφέρει προκλήσεις και εργαστήρια με διαβαθμισμένη δυσκολία – κάποια απευθύνονται σε αρχάριους, ενώ άλλα απαιτούν για την λύση τους ώρες ή ίσως και μέρες, από μερικούς από τους πιο ικανούς χάκερς στον κόσμο.

hack the box

Το HTB προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στα 20 πιο πρόσφατα εργαστήριά του, τα οποία και προσμετρώνται στην κατάταξη. Η πρόσβαση σε παλαιότερα εργαστήρια απαιτεί VIP λογαριασμό, ο οποίο και κοστίζει €12/μήνα. Ο αριθμός των διαθέσιμων εργαστηρίων έχει ξεπεράσει τα 100. Μεγάλος αριθμός εταιρειών όπως οι Jet.com και Ernst & Young δραστηριοποιούνται επίσης στην πλατφόρμα, δημιουργώντας τα δικά τους εργαστήρια ή και δημοσιεύοντας θέσεις εργασίας που απευθύνονται σε όσους έχουν αποδείξει τις δεξιότητές τους μέσω αυτής.

Η Hack The Box Ltd. ανακοινώνει σήμερα την ολοκλήρωση γύρου χρηματοδότησης ύψους €1,2 εκατομμυρίων από την Marathon Venture Capital . Η επένδυση πρόκειται να αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας, επίσης την ικανοποίηση της αυξανόμενης ζήτησης. “Το χάκινγκ είναι ένα νέο άθλημα,” δηλώνει ο Χάρης Πυλαρινός, ιδρυτής και CEO. «Απευθυνόμαστε σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε όλο και περισσότερα μέλη στην κοινότητά μας κάθε μέρα.»

Σχετικά με την HackTheBoxLtd.: Η HackTheBox προσφέρει “εργαστήρια” προσομοίωσης υπολογιστών για εκπαίδευση στην κυβερνοασφάλεια. Σήμερα μετρά 120 χιλιάδες μέλη και δεκάδες εταιρικούς πελάτες, αναπτυσσόμενη γρήγορα με σκοπό να αποτελέσει τη μεγαλύτερη κοινότητα χάκερ στον κόσμο.

Σχετικά με την Marathon Venture Capital: Η Marathon Venture Capital υποστηρίζει φιλόδοξους επιχειρηματίες στη δημιουργία εταιρειών τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης.

[1] Πηγή: https://www.cyberseek.org/heatmap.html

2 Πηγή: https://www.isc2.org/-/media/7CC1598DE430469195F81017658B15D0.ashx

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS