ΑρχικήinetΗ Google επιδιώκει να μπει στη βιομηχανία του gaming

Η Google επιδιώκει να μπει στη βιομηχανία του gaming

gaming

Σε μια ανακοίνωσή της, σχετικά με το Game Developers Conference 2019, η Google υπονόησε, ότι πρόκειται να επεκταθείς σύντομα στον τομέα του gaming. Γιατί όμως η εταιρεία μπορεί να στοχεύει σε κάτι τέτοιο;

Αρχικά πρόκειται για ένα πεδίο που μπορεί να εκμεταλλευτεί περεταίρω, καθώς σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Newzoo, η βιομηχανία του gaming αναμένεται να φτάσει μέχρι τα 180 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το έτος 2021. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τα παιχνίδια για PC και κονσόλες, όσο και τα παιχνίδια για φορητές συσκευές. Δεύτερον, η Sony, η Microsoft και η Nintendo κυριαρχούν μέχρι σήμερα στο χώρο του gaming.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε το “Project Stream”. Συχνά γίνεται λόγος για μια υπηρεσία τύπου Netflix, με τη χρήση του all-you-can-consume positioning. Πιστεύεται ότι η Google έχει ξεκινήσει να κάνει δοκιμές στις ΗΠΑ, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες που έχουν επιλεγεί, να παίζουν παιχνίδια όπως το Assassin’s Creed Odyssey. Η ιδέα του project είναι να επιτρέψει στους χρήστες να συνδέουν απλά το game controller με μία από τις συμβατές συσκευές και να αρχίσουν να παίζουν παιχνίδια. Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η Google θα παρουσιάσει αυτή τη νέα δυνατότητα και αν θα κυκλοφορήσει ενδεχομένως πρόσθετα gadgets.

Έπειτα υπάρχει το ερώτημα ποιοι τίτλοι θα είναι διαθέσιμοι για streaming. Καθώς η Google δεν δημιουργεί δικά της παιχνίδια θα πρέπει να βασίζεται σε προγραμματιστές και εκδότες για να προμηθεύεται τίτλους. Και φυσικά δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να προσφέρει καλύτερες δυνατότητες από τη Microsoft, τη Sony, τη Nintendo ή ακόμα και τη Nvidia.

Ο ανταγωνισμός πρόκειται να είναι πολύ σκληρός, καθώς πολλές από τις προαναφερθείσες εταιρείες, αλλά και άλλες όπως η Amazon, έχουν ή ετοιμάζουν επίσης τις δικές τους υπηρεσίες streaming.

Έπειτα υπάρχει και το εύρος ζώνης διαδικτύου. Στις δοκιμές του Project Stream, η Google είχε συστήσει στους χρήστες να έχουν τουλάχιστον 25Mbps, για να λειτουργήσει σωστά. Αυτόματα αυτό μπορεί να βγάλει τις φορητές συσκευές από την εξίσωση καθώς τα δίκτυα 3G / 4G στις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, σαφώς δεν είναι αρκετά ισχυρά για να λειτουργήσει αυτό.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Google, αναζητά μια νέα πηγή εσόδων, εκτός ​​από τα παραδοσιακά δυνατά της χαρτιά, όπως το Search, το Android και τα προϊόντα που προορίζονται για τις επιχειρήσεις. Το gaming φαίνεται ως η πιο ασφαλής επιλογή, όμως έχει να αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό από εταιρείες που δραστηριοποιούνται χρόνια στο χώρο του gaming και σίγουρα θα είναι δύσκολο να τις ξεπεράσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS