ΑρχικήsecurityΛειτουργικό σύστημα Ubuntu 19.04 (Disco Dingo) με Linux Kernel 5.0

Λειτουργικό σύστημα Ubuntu 19.04 (Disco Dingo) με Linux Kernel 5.0

H Canonical φαίνεται πως δρομολόγησε την κυκλοφορία του επερχόμενο λειτουργικού συστήματος Ubuntu 19.04 (Disco Dingo) με νέο πυρήνα, τον Linux 5.0. που πρόσφατα βγήκε στην αγορά. Το Disco Dingo αποτελεί μέρος μιας σειράς λειτουργικών συστημάτων της Canonical που βασίζεται σε πυρήνα της Linux και διαθέτει νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις.

Ο πυρήνας Linux 5.0. προσθέτει υποστήριξη FreeSync στο AMDGPU open-source graphics driver για προβολή χωρίς μηχανισμό αναζήτησης σε μηχανήματα που χρησιμοποιούν μονάδες GPU της AMD Radeon. Επίσης διαθέτει υποστήριξη αρχείων swap στο σύστημα αρχείων Btrfs καθώς και υποστήριξη κρυπτογράφησης συστήματος αρχείων Adiantum στο fscrypt για συσκευές χαμηλής ισχύος. Κάποιες επιπλέον βελτιώσεις που διαθέτει είναι η δυνατότητα ορθότερης διαχείρισης της ενέργειας για τις συσκευές που χρησιμοποιούν ARM big.LITTLE CPUs μέσω μιας νέας λειτουργίας προγραμματισμού, υποστήριξη για τη δυνατότητα Generic Receive Offload (GRO) στην εφαρμογή UDP και υποστήριξη για το σύστημα αρχείων binderfs που επιτρέπει την εκτέλεση πολλαπλών Android.

Ubuntu

Το Ubuntu 19.04 θα περιλαμβάνει επίσης την GNOME 3.32 επιφάνεια εργασίας, όπως επίσης και ενημερωμένα στοιχεία και βελτιωμένες εφαρμογές.

Όπως φαίνεται η Canonical προσπαθεί έως και τη τελευταία στιγμή να κάνει βελτιώσεις στην έκδοση Ubuntu 19.04 (Disco Dingo). Τέλη Μαρτίου θα είναι δημόσια διαθέσιμη μια έκδοση beta για δοκιμές για το Ubuntu, συμπεριλαμβανομένων των Kubuntu, Xubuntu και Lubuntu.

Το λειτουργικό σύστημα Ubuntu 19.04 (Disco Dingo) θα είναι διαθέσιμο στην αγορά στις 18 Απριλίου και θα κυκλοφορεί έως τον Ιανουάριο του 2020.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS