ΑρχικήinetΤι είναι τα Precision touchpad drivers της Microsoft;

Τι είναι τα Precision touchpad drivers της Microsoft;

MicrosoftΤα Microsoft Precision touchpads χρησιμοποιούν ένα τυποποιημένο σύνολο drivers που προσφέρουν συνεπή, ομαλή και ακριβή εμπειρία αφής. Παρόλο που τα Precision drivers εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Surface Pro 2 και έκτοτε χρησιμοποιούνται σε όλες τις συσκευές Surface, πολλοί κατασκευαστές λάπτοπ, εκτός της Microsoft, εκμεταλλεύονται επίσης τα drivers για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία αφής.

Γιατί προτιμούνται τα Precision drivers της Microsoft;

Πίσω στις μέρες των Windows 8.1 και του SurfacePro 2, η Apple είχε ξεχωρίσει από όλους τους άλλους προσφέροντας την εμπειρία touchpad. Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των iMac και των Windows λάπτοπ (τουλάχιστον στον τομέα touchpad), οπότε η Microsoft αποφάσισε ότι ήταν καιρός να δημιουργήσει ένα σύνολο drivers που θα παρείχε μια τυποποιημένη εμπειρία, στις συσκευές Surface.

Τα Precision touchpads περιλαμβάνουν drivers και gestures που αναβαθμίζονται με τις ενημερώσεις λειτουργιών των Windows 10 και συνολικά προσφέρουν σταθερή, ομαλή και ακριβή εμπειρία αφής. Αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα touchpad με Synaptics ή Elan drivers (δύο συνηθισμένους ανταγωνιστές) και μετά χρησιμοποιήσετε ένα λάπτοπ με Precision touchpad, η διαφορά είναι αξιοσημείωτη.

Η Microsoft δεν φαίνεται να διαφοροποιεί το hardware του touchpad και γι ‘αυτό βλέπουμε αρκετά λάπτοπ στην κατηγορία Precision touchpad, παρά τις σημαντικές διαφορές στο μέγεθος και τα υλικά. Μπορείτε να βρείτε ένα οικονομικό λάπτοπ με ένα μικρό πλαστικό touchpad αλλά και ένα εξαιρετικό Ultrabook με ένα τεράστιο γυάλινο touchpad. Και τα δύο μπορεί να χρησιμοποιούν Precision drivers. Αυτό δίνει τελικά σε τρίτους κατασκευαστές, όπως στην Dell, τη Lenovo, τη Samsung, την Acer και τη Razer, μεγάλη ευελιξία κατά το σχεδιασμό μηχανημάτων.

Με ένα Precision touchpad, έχετε την πλήρη γκάμα των κινήσεων των Windows 10, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών κλικ για συντομεύσεις σε όλα, από την ενεργοποίηση της Cortana έως την γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των παραθύρων.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Precision drivers σε non-Precision touchpad;

Αν έχετε ένα λάπτοπ που χρησιμοποιεί Synaptics or Elan drivers – που συνήθως βρίσκονται σε HP και οικονομικά λάπτοπ από διάφορους άλλους κατασκευαστές – και θέλετε να μεταβείτε στο Precision, υπάρχει ένας τρόπος να το κάνετε, αν και δεν είναι βέβαιο ότι θα πετύχει.

Υπάρχει ένας οδηγός που μπορεί να σας καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία, αλλά έχετε υπόψη σας ότι οι ενημερώσεις των Windows 10 έχουν κάνει τη διαδικασία να μην λειτουργεί, όπως κάποτε. Αν δεν λειτουργήσει, η λύση είναι να αγοράσετε ένα λάπτοπ που έχει Precision drivers εξ’ αρχής.

Εάν αναρωτιέστε για το αν το λάπτοπ σας χρησιμοποιεί Precision drivers, υπάρχει ένας απλός τρόπος να το ελέγξετε, ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

  1. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί “Έναρξη”.
  2. Κάντε κλικ στις “Ρυθμίσεις”.
  3. Κάντε κλικ στις “Συσκευές”.
  4. Κάντε κλικ στο “Touchpad”.

Στο πάνω μέρος του παραθύρου θα δείτε μια σημείωση που θα γράφει: «Ο υπολογιστής σας έχει precision touchpad».

Ποια λάπτοπ έρχονται με Precision drivers;

Μέχρι να αποφασίσει η Microsoft να τοποθετήσει Precision drivers σε όλα τα λάπτοπ με Windows 10, μπορεί να υπάρχει λίγη σύγχυση στην αγορά. Η business σειρά EliteBooks της HP, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί Precision drivers, ενώ η σειρά για τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένου του εντυπωσιακού HP Spectre 13t, χρησιμοποιεί Synaptics drivers.

Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι όλες οι συσκευές Surface χρησιμοποιούν Precision drivers, αλλά αν κάνετε αγορές αλλού, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει διπλά το touchpad πριν λάβετε τελική απόφαση.
Αν ψάχνετε για μια συσκευή Surface που συνδυάζει ποιότητα και τιμή, το Surface Laptop 2 είναι μια ιδανική επιλογή. Είναι ισχυρό, έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής και η οθόνη αφής είναι από τις καλύτερες εκεί έξω.
Το XPS 13 9380 της Dell είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το Surface Laptop 2, για όσους θέλουν να απομακρυνθούν από τη σειρά της Microsoft. Είναι ένα κλασικό notebook, αλλά υπάρχουν πολλές επιλογές διαμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένων των οθονών μη-αφής και 4Κ, καθώς και θυρών Thunderbolt 3.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS