ΑρχικήHow ToΠώς θα εντοπίσετε ένα εξαφανισμένο άτομο μέσω ενός smartphone app

Πώς θα εντοπίσετε ένα εξαφανισμένο άτομο μέσω ενός smartphone app

smartphoneΘέλετε να εντοπίσετε κάποιον μέσω του smartphone του, ώστε να διασφαλίσετε ότι είναι ασφαλής; Ή να εντοπίσετε το κινητό σας που έχει κλαπεί; Κάτι τέτοιο είναι δυνατό. Οι υπηρεσίες ασφαλείας και η αστυνομία μπορούν να το κάνουν πολύ εύκολα, χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, οι πάροχοι υπηρεσιών δεν δίνουν τη δυνατότητα στους απλούς πολίτες να εντοπίζουν κάποιον άλλο. Υπάρχουν όμως εφαρμογές που επιτρέπουν σε κάποιον να το κάνει αυτό.

Στις συσκευές iOS, υπάρχει μια λειτουργία που ονομάζεται «Find My Phone». Για τα τηλέφωνα Android, η αντίστοιχη εφαρμογή είναι το «Find Your Phone». Αυτές οι εφαρμογές επιτρέπουν στον χρήστη να βρει ένα smartphone που έχει χαθεί. Ο αριθμός International Mobile Equipment Identity (IMEI), μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση ενός άλλου smartphone. Το PhoneSpector είναι μια εφαρμογή για Android / iOS που συλλέγει αυτόματα και απομακρυσμένα πληροφορίες από οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο και στέλνει το λογαριασμό σας στον ιστότοπό του χρησιμοποιώντας το IMEI.

Κατά τη σύνδεση από οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα Internet, μπορείτε να λάβετε κείμενα, κλήσεις, τοποθεσία και πολλές ακόμα προσωπικές πληροφορίες.

Το Family Locator της Life360 είναι μια εφαρμογή Android, που βασίζεται σε GPS και επιτρέπει σε ένα άτομο να μείνει συνδεδεμένο με τους αγαπημένους του. Ωστόσο, το μυστικό είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ιδιωτική ομάδα και οι άνθρωποι που ενδιαφέρουν αυτό το άτομο πρέπει να είναι σε αυτή ομάδα. Αυτή η εφαρμογή δείχνει την τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο όλων των μελών που είναι στην ομάδα.  Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εντοπίσετε χαμένα τηλέφωνα. Επιπλέον πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή.

Το Spyzie είναι μια εφαρμογή επι πληρωμή (για Android / iOS) που μπορεί να παρακολουθεί την τοποθεσία και να κατασκοπεύει άλλες συσκευές. Οι λογαριασμοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν επίσης να παρακολουθούνται με αυτήν την εφαρμογή, με την προϋπόθεση ότι είναι εγκατεστημένη και στο άλλο τηλέφωνο.

Ενώ ορισμένες εφαρμογές είναι δωρεάν, θα χρειαστεί να πληρώσετε για κάποιες άλλες.

Θα περίμενε κανείς ότι ένα κινητό μπορεί να εντοπιστεί μόνο εάν είναι ενεργοποιημένο το GPS, οι υπηρεσίες τοποθεσίας ή το Wi-Fi. Μια έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Princeton πέρυσι, ισχυρίστηκε ότι τα τηλέφωνα μπορούν να παρακολουθούνται ακόμη και από μακριά.

Η έρευνα έδειξε ότι μια συσκευή μπορεί να παρακολουθηθεί με δεδομένα που περιλαμβάνουν τη ζώνη ώρας και πληροφορίες για τους αισθητήρες της. Αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με πληροφορίες από τους χάρτες και την τοποθεσία της συσκευής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτίμηση της τοποθεσία μιας συσκευής ακόμα και αν οι υπηρεσίες εντοπισμού είναι απενεργοποιημένες. Η συλλογή δεδομένων ενός τηλεφώνου-στόχου είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμη, ανέφερε επίσης η έρευνα.

Το Android είναι ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα και οποιοσδήποτε με λίγη γνώση κωδικοποίησης και προγραμματισμού μπορεί εύκολα να εντοπίσει ένα τηλέφωνο.

Με το ποσό των πληροφοριών που συλλέγονται από πολλές εταιρείες, καθίσταται σχεδόν αδύνατο να μην παρακολουθείται μία συσκευή. Υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές και μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση άλλων συσκευών πολύ εύκολα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS