ΑρχικήinetTo YouTube σκοπεύει να σταματήσει την κατάχρηση του “dislike”

To YouTube σκοπεύει να σταματήσει την κατάχρηση του “dislike”

Το YouTube έχει πλήρη επίγνωση της κακής χρήσης του κουμπιού “dislike” στην πλατφόρμα και το πρόσφατο βίντεο του Rewind αποτελεί καλό παράδειγμα.

youtube-dislike-abuse

Για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα των «δυσαρεστημένων ομάδων», η ομάδα ανάπτυξης προϊόντων του YouTube πειραματίζεται με διαφορετικούς τρόπους για να περιορίσει την κατάχρηση του κουμπιού “dislike”.

Οι «δυσαρεστημένες ομάδες» είναι βασικά μια ομάδα ανθρώπων που είναι συνήθως εναντίον ενός συγκεκριμένου δημιουργού βίντεο. Έτσι εκτελούν μια οργανωμένη επίθεση σε ένα βίντεο με downvoting ή σχολιάζοντας αρνητικά.

Είναι ένα μακροχρόνιο ζήτημα στο YouTube για το οποίο οι δημιουργοί έχουν μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Οι αναφορές υποδεικνύουν ότι ένα βίντεο με μεγάλο αριθμό “dislike” δεν έχει καλές επιδόσεις, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να συνιστάται προς θέαση στο κοινό και επομένως βλάπτει το κανάλι του δημιουργού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία σκοπεύει να καταστήσει πιο δύσκολη την πραγματοποίηση τέτοιων οργανωμένων επιθέσεων. Η στρατηγική της πλατφόρμας μπορεί να περιλαμβάνει την απενεργοποίηση των μετρήσεων των βαθμολογήσεων από προεπιλογή ή να ζητούν από τους θεατές να δώσουν μια εξήγηση για το “dislike” τους, ή ακόμη και να αφαιρέσουν το συγκεκριμένο κουμπί εντελώς.

Ο διευθυντής διαχείρισης του YouTube Tom Leung αναγνωρίζει ότι αυτές οι προσεγγίσεις έχουν επίσης μειονεκτήματα, καθώς ζητώντας για μια εξήγηση θα εμπόδιζε τους ανθρώπους να εκφράσουν τις απόψεις τους επειδή δεν έχουν τον χρόνο ή την προθυμία να απαντήσουν.

Σχετικά με το εάν η κατάργηση του “dislike” θεωρηθεί ακραία και όχι πολύ «φιλελεύθερη», o Tom Leung πρόσθεσε ότι το YouTube ενδέχεται να μην υιοθετήσει οποιαδήποτε από αυτές τις προσεγγίσεις εάν τείνει να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Η ομάδα του YouTube βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο λήψης οποιασδήποτε απόφασης και ζητά ανατροφοδότηση από τους δημιουργούς, που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν πιο αποτελεσματικές και δίκαιες λύσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS