ΑρχικήinetΤα Microsoft's pods διδάσκουν προγραμματισμό σε τυφλά παιδιά

Τα Microsoft’s pods διδάσκουν προγραμματισμό σε τυφλά παιδιά

podsΟ Theo Holroyd και ο Ollie Gerety μοιράζονται ένα κοινό πάθος – και οι δύο αγαπούν τον προγραμματισμό.

Αλλά μέχρι πρόσφατα ήταν δύσκολο για τους δύο μαθητές του King’s College School, στο Cambridge, να συνεργαστούν για την υλοποίηση ενός προγράμματος.

Ο Theo είναι τυφλός και η μέθοδος που χρησιμοποιεί το σχολείο για να εισαγάγει τα παιδιά σε απλές έννοιες προγραμματισμού, απλά δεν δούλεψε γι ‘αυτόν.

Η Microsoft έχει αναπτύξει μια φυσική γλώσσα προγραμματισμού για να βοηθήσει όσους έχουν προβλήματα όρασης.

Το Code Jumper αποτελείται από μια σειρά pods, καθένα από τα οποία περιέχει μια μόνο γραμμή κώδικα, που αντιπροσωπεύει ένα σύνολο εντολών.

Μπορούν να συνδεθούν σε διαφορετικές ακολουθίες για να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα – και οι Theo και Ollie έχουν βοηθήσει για την εξέταση και τη βελτίωση του συστήματος.

Η γυναίκα, που ηγείται του project, είναι η Cecily Morrison, επιστήμονας πληροφορικής, στο Microsoft’s Cambridge research laboratory.

Είχε έναν προσωπικό λόγο, που την έκανε να σκεφτεί το πρόβλημα της διδασκαλίας προγραμματισμού σε παιδιά με προβλήματα όρασης – ο γιος της γεννήθηκε τυφλός πριν από έξι χρόνια.

«Θέλαμε να κατανοήσουμε τον κόσμο του», εξηγεί, «και διαπιστώσαμε πολύ γρήγορα ότι πολλοί από τους μεγαλύτερους φίλους του ήθελαν να διδαχτούν προγραμματισμό αλλά δεν υπήρχαν διαθέσιμες επιλογές για να το μάθουν σε αυτή τη νεαρή ηλικία”.

Αυτή και οι συνεργάτες της στη Microsoft αποφάσισαν γρήγορα ότι τα παιδιά χρειάζονταν κάτι φυσικό – “κάτι που θα μπορούσαν να έχουν στα χέρια τους και θα τους έδινε νόημα στον κόσμο τους”.

Η μουσική είναι επίσης μέρος του project – τα pods μπορούν να προγραμματιστούν για να παίζουν μια συγκεκριμένη νότα και οι νεαροί προγραμματιστές μπορούν να τις βάλουν σε διαφορετικές ακολουθίες.

“Υπάρχουν κουμπιά στα pods, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τον ήχο ή τη διάρκεια των εντολών που έχουν στο πρόγραμμα τους”, εξηγεί η κ. Morrison.

Όπως και με το Scratch (το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται κυρίως στα δημοτικά σχολεία) αυτό το project  αποτελεί μια βασική εισαγωγή στις έννοιες του προγραμματισμού, και τα παιδιά μπορούν στη συνέχεια να προχωρήσουν σε άλλες πιο εξελιγμένες γλώσσες κωδικοποίησης.

Είχε αποτέλεσμα για τον Theo.

“Ενώ πριν δεν μπορούσα να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό, χρησιμοποιώντας τα pods μπόρεσα να καταλάβω όλες αυτές τις έννοιες και στη συνέχεια να είμαι σε θέση να προχωρήσω παρακάτω”, λέει.

Ο  Theo θέλει πλέον να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό και περιγράφει το σχέδιό του να κάνει τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές πιο προσιτά σε τυφλούς ανθρώπους.

Μετά από τέσσερα χρόνια ανάπτυξης, το Code Jumper πρόκειται τώρα να πωληθεί σε σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ινδία, με σχέδιο να κυκλοφορήσει παγκοσμίως μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Cecily Morrison ελπίζει ότι τα pods θα χρησιμοποιηθούν από όλα τα παιδιά: “Δεν θέλουμε να πάρουμε τα τυφλά παιδιά από τα κανονικά τους μαθήματά, αλλά να τους δώσουμε ένα εργαλείο που όλα τα παιδιά στην τάξη τους – και αυτά – θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να μπορούν να ασχολούνται με τον προγραμματισμό μαζί με τους συνομηλίκους τους, που δεν έχουν πρόβλημα όρασης”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS