Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Τα Microsoft’s pods διδάσκουν προγραμματισμό σε τυφλά παιδιά

podsΟ Theo Holroyd και ο Ollie Gerety μοιράζονται ένα κοινό πάθος – και οι δύο αγαπούν τον προγραμματισμό.

Αλλά μέχρι πρόσφατα ήταν δύσκολο για τους δύο μαθητές του King’s College School, στο Cambridge, να συνεργαστούν για την υλοποίηση ενός προγράμματος.

Ο Theo είναι τυφλός και η μέθοδος που χρησιμοποιεί το σχολείο για να εισαγάγει τα παιδιά σε απλές έννοιες προγραμματισμού, απλά δεν δούλεψε γι ‘αυτόν.

Η Microsoft έχει αναπτύξει μια φυσική γλώσσα προγραμματισμού για να βοηθήσει όσους έχουν προβλήματα όρασης.

Το Code Jumper αποτελείται από μια σειρά pods, καθένα από τα οποία περιέχει μια μόνο γραμμή κώδικα, που αντιπροσωπεύει ένα σύνολο εντολών.

Μπορούν να συνδεθούν σε διαφορετικές ακολουθίες για να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα – και οι Theo και Ollie έχουν βοηθήσει για την εξέταση και τη βελτίωση του συστήματος.

Η γυναίκα, που ηγείται του project, είναι η Cecily Morrison, επιστήμονας πληροφορικής, στο Microsoft’s Cambridge research laboratory.

Είχε έναν προσωπικό λόγο, που την έκανε να σκεφτεί το πρόβλημα της διδασκαλίας προγραμματισμού σε παιδιά με προβλήματα όρασης – ο γιος της γεννήθηκε τυφλός πριν από έξι χρόνια.

«Θέλαμε να κατανοήσουμε τον κόσμο του», εξηγεί, «και διαπιστώσαμε πολύ γρήγορα ότι πολλοί από τους μεγαλύτερους φίλους του ήθελαν να διδαχτούν προγραμματισμό αλλά δεν υπήρχαν διαθέσιμες επιλογές για να το μάθουν σε αυτή τη νεαρή ηλικία».

Αυτή και οι συνεργάτες της στη Microsoft αποφάσισαν γρήγορα ότι τα παιδιά χρειάζονταν κάτι φυσικό – «κάτι που θα μπορούσαν να έχουν στα χέρια τους και θα τους έδινε νόημα στον κόσμο τους».

Η μουσική είναι επίσης μέρος του project – τα pods μπορούν να προγραμματιστούν για να παίζουν μια συγκεκριμένη νότα και οι νεαροί προγραμματιστές μπορούν να τις βάλουν σε διαφορετικές ακολουθίες.

«Υπάρχουν κουμπιά στα pods, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τον ήχο ή τη διάρκεια των εντολών που έχουν στο πρόγραμμα τους», εξηγεί η κ. Morrison.

Όπως και με το Scratch (το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται κυρίως στα δημοτικά σχολεία) αυτό το project  αποτελεί μια βασική εισαγωγή στις έννοιες του προγραμματισμού, και τα παιδιά μπορούν στη συνέχεια να προχωρήσουν σε άλλες πιο εξελιγμένες γλώσσες κωδικοποίησης.

Είχε αποτέλεσμα για τον Theo.

«Ενώ πριν δεν μπορούσα να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό, χρησιμοποιώντας τα pods μπόρεσα να καταλάβω όλες αυτές τις έννοιες και στη συνέχεια να είμαι σε θέση να προχωρήσω παρακάτω», λέει.

Ο  Theo θέλει πλέον να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό και περιγράφει το σχέδιό του να κάνει τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές πιο προσιτά σε τυφλούς ανθρώπους.

Μετά από τέσσερα χρόνια ανάπτυξης, το Code Jumper πρόκειται τώρα να πωληθεί σε σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ινδία, με σχέδιο να κυκλοφορήσει παγκοσμίως μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Cecily Morrison ελπίζει ότι τα pods θα χρησιμοποιηθούν από όλα τα παιδιά: «Δεν θέλουμε να πάρουμε τα τυφλά παιδιά από τα κανονικά τους μαθήματά, αλλά να τους δώσουμε ένα εργαλείο που όλα τα παιδιά στην τάξη τους – και αυτά – θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να μπορούν να ασχολούνται με τον προγραμματισμό μαζί με τους συνομηλίκους τους, που δεν έχουν πρόβλημα όρασης».

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *