ΑρχικήsecurityΜήπως το 10yearchallenge είναι ένα ακόμα κόλπο υποκλοπής δεδομένων;

Μήπως το 10yearchallenge είναι ένα ακόμα κόλπο υποκλοπής δεδομένων;

10yearchallengeΤο # 10yearchallenge είναι η νέα μόδα στο Facebook. Οι χρήστες πλημμυρίζουν το NewsFeed με φωτογραφίες από το 2009 και το 2019, για να δείξουν πόσο έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα ακούγεται διασκεδαστικό. Μήπως όμως αυτό το νέο challenge είναι ένα ακόμα εργαλείο που εκπαιδεύει τους αλγορίθμους μηχανικής εκμάθησης του Facebook στο να αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας;

Η ειδικός τεχνολογίας, Kate O’Neil, έχει ξεκινήσει μια νέα υπόθεση σχετικά με το εάν το # 10yearchallenge είναι στην πραγματικότητα ένα περίπλοκο σχέδιο, για τη συγκέντρωση των χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την ηλικία σας και γενικότερα των δεδομένων σας.

“Φανταστείτε ότι θέλετε να εκπαιδεύσετε έναν αλγόριθμο αναγνώρισης προσώπου σχετικά με τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την ηλικία και πιο συγκεκριμένα την εξέλιξη της ηλικίας (π.χ. πώς είναι πιθανό να φαίνεται ένας άνθρωπος καθώς μεγαλώνει). Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλατε ένα ευρύ σύνολο δεδομένων με εικόνες πολλών ανθρώπων. Θα βοηθούσε επίσης πολύ αν γνωρίζατε ότι έχει περάσει ένας συγκεκριμένος αριθμός ετών μεταξύ των εικόνων που τραβήχτηκαν, για παράδειγμα 10 χρόνια”, έγραψε σε ένα  post στο Wired.

Αναγνώρισε επίσης ότι τα δεδομένα χρήστη, ειδικά φωτογραφίες προφίλ από το παρελθόν και το παρόν, είναι ήδη διαθέσιμα στο κοινωνικό δίκτυο. Αλλά μια συγκριτική ανάλυση φωτογραφιών δίπλα-δίπλα, κάνει πολύ πιο εύκολο για τους αλγόριθμους ML να μάθουν για τα δεδομένα προσώπου των χρηστών.

Επισημαίνει επίσης ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ο χρήστης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται να είναι παλαιότερες ή νέες, καθώς το Facebook δεν περιλαμβάνει δεδομένα EXIF ​​(δεδομένα πηγής φωτογραφίας). Ένα κίνημα που περιλαμβάνει πλήθος χρηστών ωστόσο, κάνει τα πράγματα ευκολότερα.

Το Facebook αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με το # 10yearchallenge.

“Το 10yearchallenge είναι το δημιούργημα ενός χρήστης και ξεκίνησε μόνο του, χωρίς τη συμμετοχή μας. Είναι μια απόδειξη πως οι χρήστες εξακολουθούν να διασκεδάζουν στο Facebook και αυτό είναι όλο”, δήλωσε η εταιρεία σε ένα tweet.

Παρά την άρνηση του Facebook, πολλοί χρήστες έχουν επεκτείνει την υποστήριξή τους στη θεωρία της Kate. Επιπλέον, το αρχείο του Facebook για τη διατήρηση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών έχει ήδη τεθεί υπό ευρεία αμφισβήτηση, αφού πολλές παραβιάσεις ασφαλείας έχουν πραγματοποιηθεί ή μία μετά την άλλη, όπως και η συλλογή δεδομένων από τρίτες εταιρείες όπως το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS