ΑρχικήinetFacebook μήνυση για διαταραχή μετατραυματικού στρες

Facebook μήνυση για διαταραχή μετατραυματικού στρες

Μια πρώην εργαζόμενη του Facebook κατέθεσε μήνυση στην εταιρεία και ισχυρίζεται ότι εργασία της προκάλεσε διαταραχή μετατραυματικού στρες (post-traumatic stress disorder ή PTSD), σύμφωνα με το Motherboard.
Η Selena Scola εργαζόταν σαν εξωτερική συνεργάτιδα του Facebook μέσω μιας εταιρείας που ονομάζεται Pro Unlimited. Δουλειά της Selena ήταν να εντοπίσει και να αφαιρέσει περιεχόμενο από το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο που παραβίαζε τα κοινοτικά πρότυπα, πχ ρητορική μίσους, εικόνες βίας, αυτοτραυματισμούς, εκφοβισμούς, γυμνό και σεξουαλικό περιεχόμενο.Facebook
Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Scola, η πελάτης τους ανέπτυξε το PTSD λόγω της “συνεχούς και αμέριστης έκθεσης σε εξαιρετικά τοξικές και εξαιρετικά απαίσιες εικόνες στον εργασιακό χώρο”. Υποστήριζουν επίσης ότι το Facebook δεν διαθέτει τις κατάλληλες υπηρεσίες ψυχικής υγείας για την παρακολούθηση των εργαζομένων του.
Από την άλλη πλευρά, το Facebook δήλωσε στο Motherboard ότι παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους εργαζομένους του. Δήλωσε επίσης ότι παρέχει και εκπαιδευτικές διαδικασίες για ψυχική ευεξία.
Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτό θα προχωρήσει η υπόθεση, καθώς θα μπορούσε να έχει ευρύτερες επιπτώσεις σε εταιρείες που απαιτούν παρόμοιες εργασίες από τα στελέχη τους. Το Facebook διαθέτει σήμερα περίπου 7.500 ανθρώπους που εργάζονται μόνο για να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν κάθε απαράδεκτο περιεχόμενο. Σύμφωνα με το Moneycontrol, αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στα 20.000 άτομα με εργαζόμενους από την Ινδία που θα έχουν ετήσιες απολαβές από 3.100 έως και 5.500 δολάρια.
________________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS