ΑρχικήsecurityΒόρεια Κορέα: Hackers διέρρευσαν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις 1000 φυγάδων

Βόρεια Κορέα: Hackers διέρρευσαν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις 1000 φυγάδων

Οι προσωπικές πληροφορίες σχεδόν 1.000 φυγάδων της Βόρειας Κορέας που διέφυγαν στα σύνορα με τη Νότια Κορέα έχουν διαρρεύσει από hackers.

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι ανακάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι τα ονόματα, οι ημερομηνίες γέννησης και οι διευθύνσεις 997 φυγάδων είχαν κλαπεί από μια βάση δεδομένων μιας υπηρεσίας επανεγκατάστασης μέσω υπολογιστή που είχε μολυνθεί από malware.

Ο οργανισμός στη νότια πόλη Gumi, που ονομάζεται κέντρο Hana, είναι μεταξύ των 25 ινστιτούτων που διαχειρίζεται το υπουργείο σε όλη τη χώρα για να βοηθήσει περίπου 32.000 αθώους να προσαρμοστούν στη ζωή στον πλουσιότερο δημοκρατικό Νότο, παρέχοντας θέσεις εργασίας, ιατρική και νομική υποστήριξη.

“Το malware εγκαταστάθηκε μέσω email που στάλθηκε από μια εσωτερική διεύθυνση”, δήλωσε ένας υπάλληλος του υπουργείου στους δημοσιογράφους υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, λόγω της ευαισθησίας του θέματος, αναφερόμενος σε ένα λογαριασμό email του κέντρου της Hana.

hackers

Οι φυγάδες, οι περισσότεροι από τους οποίους διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να εγκαταλείψουν τη φτώχεια και την πολιτική καταπίεση, αποτελούν ντροπή για τη Βόρεια Κορέα. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης συχνά τους καταγγέλλουν ως «ανθρώπινο άχυρο» και κατηγορούν τους Νοτιοκορεάτες κατασκόπους ότι απαγάγουν μερικούς από αυτούς.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου αρνήθηκε να πει εάν πιστεύεται ότι η Βόρεια Κορέα ήταν πίσω από το χάος ή ποιο ήταν το κίνητρο, λέγοντας απλά ότι ξεκίνησε μια αστυνομική έρευνα για να καθορίσει ποιος το έκανε.

Οι Βορειοκορεάτες hackers έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για κυβερνοεπιθέσεις σε κρατικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις της Νότιας Κορέας.

Η Βόρειος Κορέα πέρυσι έκλεψε έγγραφα από το Υπουργείο Άμυνας του Νότου, ενώ μια ανταλλαγή κρυπτογράφησης κατατέθηκε για πτώχευση μετά από κυβερνοταξία συνδεδεμένη με τον Βορρά. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας έχουν αρνηθεί αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις.

Η τελευταία παραβίαση δεδομένων έρχεται σε μια περίεργη στιγμή για τις δύο Κορέες, οι οποίες έχουν βελτιώσει τις σχέσεις τους μετά από χρόνια αντιπαράθεσης.

Το Υπουργείο Ενοποίησης δήλωσε ότι ειδοποίησε τους φυγάδες και δεν υπήρξαν αναφορές αρνητικών επιπτώσεων από την παραβίαση των δεδομένων.

“Λυπούμαστε που συνέβη αυτό και καταβάλουμε προσπάθειες για την αποτροπή της επανάληψης του”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Αρκετοί φυγάδες, μεταξύ των οποίων και ένας που έγινε τηλεοπτική διασημότητα της Νότιας Κορέας, έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια μόνο για να εμφανιστούν αργότερα στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας, επικρίνοντας τη Νότια Κορέα και την τύχη των φυγάδων.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS