ΑρχικήinetΤο / e / Smartphone OS με επίκεντρο την προστασία της ιδιωτικότητας...

Το / e / Smartphone OS με επίκεντρο την προστασία της ιδιωτικότητας υποστηρίζεται τώρα από περισσότερες συσκευές

προστασίαΗ κυριαρχία του Android στις μέρες μας είναι δεδομένη, όπως δεδομένο είναι και το πόσο ευάλωτοι είμαστε στις τεχνικές εξαγωγής δεδομένων. Ωστόσο υπάρχει ένα νέο project που θα μπορούσε πραγματικά να μας προστατεύσει από το “οικοσύστημα της Google”.

Σε ένα post , το / e /, ένα λειτουργικό σύστημα για smartphones, ανακοίνωσε πρόσφατα νέες υποστηριζόμενες συσκευές, που μπορούν να απολαύσουν άμεσα αυτό το λειτουργικό σύστημα με επίκεντρο την προστασία της ιδιωτικότητας. Αυτές οι συσκευές, περιλαμβάνουν τα Google Pixel XL, OnePlus 5T και πολλά smartphones της Xiaomi.

Το / e /, που προφέρεται ως i, είναι ένα προσαρμοσμένο ROM για χρήστες Android, η δημιουργία του οποίου έχει βασιστεί στο διαθέσιμο προς όλους LineageOS. Δεδομένου ότι το λειτουργικό σύστημα για smartphone, επικεντρώνεται αποκλειστικά στη διασφάλιση των δεδομένων σας και την προστασία της ιδιωτικότητας, το ROM δεν αποτελείται από καμία εφαρμογή ή λογισμικό που αποστέλλει προσωπικά δεδομένα του χρήστη στην Google.

Σε αντικατάσταση του Google Play Store, το / e / χρησιμοποιεί το MicroG ως προεπιλεγμένο πάροχο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το MicroG είναι ένα άλλο έργο ανοικτού κώδικα το οποίο εκτελεί εφαρμογές σε μια συσκευή Android χωρίς να απαιτεί υπηρεσίες Google, συγκεκριμένα τις Υπηρεσίες Google Play.

Εκτός από αυτό, το / e / έχει υλοποιήσει επίσης διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως drive, e-mail, ημερολόγιο, οι οποίες είναι προσβάσιμες μέσω μιας μοναδικής ταυτότητας χρήστη / e / (user@e.email). Μέχρι τώρα, μόνο ορισμένες συσκευές έχουν λάβει την έκδοση Android Oreo, ενώ άλλοι beta χρήστες εξακολουθούν να βρίσκονται στην έκδοση Android Nougat.

Ακριβώς όπως το Oxygen OS και το OenPlus, το/ e / αναμένεται να αναπτύξει το λειτουργικό του σύστημα από έναν πολύ γνωστό συνεργάτη hardware. Προς το παρόν, η εταιρεία έχει ήδη σχεδιάσει να πουλήσει τηλέφωνα που θα τρέχουν το λειτουργικό σύστημα /e/, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2019.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS