ΑρχικήsecurityΑπατεώνες χρησιμοποιούν ελάττωμα του Google Map για να εξαπατήσουν κόσμο

Απατεώνες χρησιμοποιούν ελάττωμα του Google Map για να εξαπατήσουν κόσμο

Οι απατεώνες βρήκαν ένα νέο κενό στο interface του Google Map που τους επιτρέπει να επεξεργαστούν τα στοιχεία επικοινωνίας και τις διευθύνσεις των μεγάλων τραπεζών, με το οποίο εξαπάτησαν τους χρήστες να αποκαλύψουν τα τραπεζικά τους στοιχεία, όπως τα CVV και τα PIN της κάρτας ATV.

Σύμφωνα με την πολιτική περιεχομένου που δημιουργεί ο χρήστης της Google, οποιοσδήποτε μπορεί να επεξεργαστεί τα στοιχεία επικοινωνίας και τη διεύθυνση στην πλατφόρμα. Επωφελούμενοι από αυτό το ελάττωμα, μια ομάδα αντιφρονούντων ενημέρωσε τα στοιχεία επικοινωνίας της Bank of India και έβαλαν τον δικό τους αριθμό επικοινωνίας και με τον τρόπο αυτό μπόρεσαν να ξεγελάσουν τους ανθρώπους.

“Έχουμε λάβει τουλάχιστον τρεις καταγγελίες από την Bank of India (BoI) τον τελευταίο μήνα. Και στις τρεις περιπτώσεις, ειδοποιήσαμε αμέσως τις αρχές της Gοogle,” δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Balsing Rajput της κρατικής κυβερνητικής αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ινδίας δήλωσε ότι έχουν ελέγξει και άλλαξαν τα στοιχεία επικοινωνίας των καταστημάτων τους στο Google Map.

Ο εκπρόσωπος της BOI δήλωσε: “Μετά από αυτά τα περιστατικά που ήρθαν στην αντίληψή μας, τροποποιήσαμε τα στοιχεία επικοινωνίας σχετικά με αυτές τις λίστες καταστημάτων στο Google Map. Ζητήσαμε από τους χρήστες να χρησιμοποιούν μόνο την επίσημη ιστοσελίδα της Bank of India για να αναζητήσουν στοιχεία επικοινωνίας με τα υποκαταστήματα.”

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Goοgle δήλωσε: “Συνολικά, είναι πολύ χρήσιμο που επιτρέπεται στους χρήστες να προτείνουν επεξεργασίες παρέχοντας ολοκληρωμένες και ενημερωμένες πληροφορίες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι ενδέχεται να υπάρχουν περιστασιακές ανακρίβειες ή κακές τροποποιήσεις που προτάθηκαν από αυτούς. Όταν συμβαίνει αυτό, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατό. Το Κέντρο Ασφαλείας της Gοogle δίνει συμβουλές για να βοηθήσει τους καταναλωτές να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο.”

Google

 

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS