ΑρχικήinetSteam Link: Τίτλοι τέλους για την streaming συσκευή της Valve

Steam Link: Τίτλοι τέλους για την streaming συσκευή της Valve

Τίτλοι τέλους πλησιάζουν για το Steam Link, μια πολύ χρήσιμη συσκευή της Steam, σχεδιασμένη για να μεταφέρει την εικόνα του υπολογιστή σας με την χρήση του τοπικού δικτύου, σε κάποια οθόνη μακριά από τον υπολογιστή σας. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία δυσκολεύτηκε να προωθήσει το προϊόν της στην αρχική τιμή των 50 δολαρίων, και έτσι μειώνοντας σταδιακά την τιμή και προσθέτοντας σημαντικές εκπτώσεις ανά διαστήματα, το Steam Link έφτασε να πωλείται στα 2.5 δολάρια! Αυτός είναι και ο λόγος που η Steam σταματά την παραγωγή του προϊόντος. Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τώρα πωλούνται τα τελευταία κομμάτια.

valve steam link

Τι είναι όμως ικανή να κάνει αυτή η συσκευή?

Το μικρό μαύρο κουτί του Steam Link εκτελεί μια βασική λειτουργία. Μεταφέρει την εικόνα του υπολογιστή σας σε κάποιο άλλο Monitor, εντός του τοπικού σας δικτύου, επιτρέποντας σας να παίξετε παιχνίδια ή να δείτε ταινίες στο σαλόνι σας (ή όπου αλλού θέλετε).  Η συσκευή επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν επάνω της οποιοδήποτε περιφερικό θα έβαζαν στον υπολογιστή τους (ποντίκι, πληκτρολόγιο, ακουστικά, και άλλα), και να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή τους, ακριβώς όπως θα έκαναν αν ήταν μπροστά του.

Θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως ασύρματο HDMI μεγάλης εμβέλειας. Το μόνο που χρειάζεται κάνεις για το χρησιμοποιήσει, είναι το ίδιο το Steam Link, ένα καλό WIFI Access point με μεγάλο bandwidth ώστε να μην χάνετε η ποιότητα της εικόνας, κυρίως στο gaming, ή αντί αυτού, σύνδεση μέσω ethernet, και τέλος την εφαρμογή του Steam, το οποίο θα πρέπει να εκτελείται στον υπολογιστή από όπου θα «παράγεται» το σήμα.

Αφού «στηθεί» το Link προσφέρει μια απίστευτη εμπειρία με σχεδόν μηδενικό delay σε 1080p 60fps. Πολλοί μάλιστα από τους κατόχους του μέχρι στιγμής έχουν αναφέρει ότι δύσκολα καταλαβαίνει κάνεις ότι το σήμα έρχεται από άλλη συσκευή, και δεν παράγεται στο ίδιο το Link.

Τέλος η Valve έχει φέρει εδώ και καιρό την λειτουργία στην εφαρμογή για Android κινητά και στις smart TVs της Samsung, οπότε το Link μπορεί να αντικατασταθεί πλέον εξολοκλήρου από το πρόγραμμα που τρέχει σε αυτές τις συσκευές.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS