ΑρχικήsecurityΤο Chrome 71 θα σας προειδοποιεί για ύποπτες χρεώσεις!

Το Chrome 71 θα σας προειδοποιεί για ύποπτες χρεώσεις!

Η Google θα προειδοποιεί τους χρήστες για sites, τα οποία διαθέτουν ύποπτα mobile subscription forms. Από ότι φαίνεται, κάθε φορά που οι χρήστες προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε σελίδες που περιλαμβάνουν ύποπτα subscription forms, καταλήγουν να κοστολογούνται πολύ περισσότερο από όσο νόμιζαν.

Η Google θα λάβει ορισμένα μέτρα για να σπάσει τον κώδικα των websites που αποσιωπούν στοιχεία για έξτρα χρεώσεις και λογαριασμούς από users.

Κατά καιρούς, έχουν βρεθεί αρκετές φόρμες στο διαδίκτυο, οι οποίες ζητούν από τον χρήστη να δώσει τον προσωπικό του αριθμό και έπειτα χρεώνεται ένα κόστος στον λογαριασμό του σταθερού ή κινητού του τηλεφώνου κάθε μήνα.

Υπό κανονικές συνθήκες και σύμφωνα με τους νόμους προστασίας του καταναλωτή, τα websites που περιέχουν τέτοιου είδους forms υποχρεούνται να αναφέρονται σε τυχόν χρεώσεις.

Chrome 71

Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της διαδεδομένης χρήσης των smartphones, υπάρχει η τάση υποβίβασης των προαναφερθέντων νόμων, καθώς όλο και περισσότεροι users χρησιμοποιούν τα κινητά για πληρωμές. Πολλά websites με mobile subscription pages αποπλανούν τον user για τα ακριβή στοιχεία των πληρωμών, χρησιμοποιώντας πολύ μικρά γράμματα και παρόμοιο χρώμα με το background της σελίδας. Επίσης, μερικά websites δεν αναφέρουν καν στον user πως έχει υποστεί χρεώσεις.

Πώς θα κινητοποιηθεί η Google;

Μετά την κυκλοφορία του Chrome 71, η Google θα επιχειρήσει να αναγνωρίζει τέτοια sites και να προειδοποιεί τους χρήστες για τυχόν κινδύνους, κάθε φορά που αγοράζουν ή γίνονται συνδρομητές σε μία καινούρια υπηρεσία. Η προειδοποίηση θα γίνεται με την εμφάνιση μίας εικόνας που θα λέει «This page ahead may try to charge you money». Μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη αναμένουμε το νέο μέτρο ασφαλείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS