ΑρχικήinetMicrosoft: Εντοπίστηκαν πειρατικά Windows σε υπολογιστές

Microsoft: Εντοπίστηκαν πειρατικά Windows σε υπολογιστές

Σύμφωνα με δημοσίευση των Economic Times, η Microsoft προέβη στο διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου σε αγορά υπολογιστών από την Ασία, με σκοπό να καθορίσει πόσα από αυτά είχαν κακόβουλο λογισμικό και πλαστές άδειες Windows.

Τα αποτελέσματα των ερευνών ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς όλα τα PCs που αγοράστηκαν στη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη περιείχαν πειρατικό λογισμικό. Ακολούθησε η Ινδία,  όπου διαπιστώθηκε ότι το 91% των υπολογιστών περιείχε malware.

Microsoft

Επιπλέον, στη δημοσίευση τονίζεται ότι το 83% του συνόλου των υπολογιστών Microsoft που πουλήθηκαν στην Ασία, δεν κατείχαν εγκεκριμένες άδειες Windows.

Ο Mary Jo Schrade, βοηθός του Γενικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Ένωσης Ψηφιακών Εγκλημάτων της Ασίας, δήλωσε στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στην Σιγκαπούρη πως οι ηλεκτρονικοί εγκληματίες συνεχώς εξελίσσουν τις τεχνικές τους με κύριο στόχο την αποφυγή των μέτρων ασφαλείας. Μάλιστα μια από τις τακτικές τους είναι η ενσωμάτωση malware σε πειρατικό λογισμικό σε άλλους υπολογιστές και με αυτόν τον τρόπο αποκτάται πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των users και παραβιάζονται τα δικαιώματά τους.

Σαφώς, το πειρατικό λογισμικό δεν αποτελεί απειλή μόνο για τους χρήστες που χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους συσκευές. Την ίδια στιγμή απειλούνται και οι πελάτες τους και γενικότερα όλα τα άτομα που έρχονται σε επαφή μαζί τους, καθώς θέτονται σε κίνδυνο οι προσωπικές πληροφορίες και τα στοιχεία τους.

Η Microsoft δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση για το αν σχεδιάζει κάποια νομική κίνηση εναντίον των εμπόρων που πωλούν πειρατικά αντίγραφα των Windows αλλά είναι αρκετά πιθανό να λάβει δραστικά μέτρα, δεδομένων των αντίστοιχων πράξεων που έχουν γνωστοποιηθεί στο παρελθόν.

 

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS