15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Microsoft: Εντοπίστηκαν πειρατικά Windows σε υπολογιστές

Σύμφωνα με δημοσίευση των Economic Times, η Microsoft προέβη στο διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου σε αγορά υπολογιστών από την Ασία, με σκοπό να καθορίσει πόσα από αυτά είχαν κακόβουλο λογισμικό και πλαστές άδειες Windows.

Τα αποτελέσματα των ερευνών ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς όλα τα PCs που αγοράστηκαν στη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη περιείχαν πειρατικό λογισμικό. Ακολούθησε η Ινδία,  όπου διαπιστώθηκε ότι το 91% των υπολογιστών περιείχε malware.

Microsoft

Επιπλέον, στη δημοσίευση τονίζεται ότι το 83% του συνόλου των υπολογιστών Microsoft που πουλήθηκαν στην Ασία, δεν κατείχαν εγκεκριμένες άδειες Windows.

Ο Mary Jo Schrade, βοηθός του Γενικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Ένωσης Ψηφιακών Εγκλημάτων της Ασίας, δήλωσε στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στην Σιγκαπούρη πως οι ηλεκτρονικοί εγκληματίες συνεχώς εξελίσσουν τις τεχνικές τους με κύριο στόχο την αποφυγή των μέτρων ασφαλείας. Μάλιστα μια από τις τακτικές τους είναι η ενσωμάτωση malware σε πειρατικό λογισμικό σε άλλους υπολογιστές και με αυτόν τον τρόπο αποκτάται πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των users και παραβιάζονται τα δικαιώματά τους.

Σαφώς, το πειρατικό λογισμικό δεν αποτελεί απειλή μόνο για τους χρήστες που χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους συσκευές. Την ίδια στιγμή απειλούνται και οι πελάτες τους και γενικότερα όλα τα άτομα που έρχονται σε επαφή μαζί τους, καθώς θέτονται σε κίνδυνο οι προσωπικές πληροφορίες και τα στοιχεία τους.

Η Microsoft δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση για το αν σχεδιάζει κάποια νομική κίνηση εναντίον των εμπόρων που πωλούν πειρατικά αντίγραφα των Windows αλλά είναι αρκετά πιθανό να λάβει δραστικά μέτρα, δεδομένων των αντίστοιχων πράξεων που έχουν γνωστοποιηθεί στο παρελθόν.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *