ΑρχικήinetΤο πρώτο iPhone με δυνατότητα 5G θα κυκλοφορήσει το 2020

Το πρώτο iPhone με δυνατότητα 5G θα κυκλοφορήσει το 2020

5GΠολύ σύντομα, μέσα στο 2019, η τεχνολογία 5G πρόκειται να αρχίσει να γίνεται διαθέσιμη στο κοινό από διάφορους παρόχους. Η AT & T έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα δρομολογήσει τις 5G υπηρεσίες της μέχρι το τέλος του έτους.

Μια αναφορά της Fast Company, δείχνει ότι η Apple σχεδιάζει να εισάγει το πρώτο της iPhone 5G το 2020. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι το μόντεμ 8161 5G της Intel θα επιστρέψει στο νέο iPhone.

Η έκθεση αυτή φαίνεται πως έχει κάποια βάση, καθώς μια ακόμα έκθεση από το Reuters, ισχυρίζεται ότι η Apple πρόκειται να καταστήσει την Intel ως τον μοναδικό cellular modem προμηθευτή της, απορρίπτοντας έτσι την Qualcomm.

Σύμφωνα με την έκθεση της Fast Company, “η Intel εργάζεται πάνω σε έναν πρόδρομο του 8161 που ονομάζεται 8060, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πρωτοτύπων και τη δοκιμή του νέου iPhone. Το 8161 θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 10-nanometer της Intel, η οποία αυξάνει την πυκνότητα των τρανζίστορ για μεγαλύτερη ταχύτητα και αποδοτικότητα.”

Η Apple είναι δυσαρεστημένη με την Intel, καθώς η δεύτερη δεν κατάφερε να επιλύσει τα προβλήματα διανομής θερμότητας στο 8060 modem chip. Ωστόσο, το ζήτημα δεν είναι αρκετά σοβαρό για την Apple ώστε να στραφεί και πάλι στην Qualcomm για ένα 5G μόντεμ.

Ως σχέδιο Β, η Apple έχει επίσης μιλήσει με την MediaTek, έναν άλλο προμηθευτή 5G chips. Ωστόσο, αυτή η συνεργασία θα προχωρήσει μόνο αν τα πράγματα δεν πάνε καλά με την Intel.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS