Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
infosec

Group IB: Δυο hacker groups επιτίθενται σε Ρωσικές τράπεζες

Η Group IB εντόπισε μια τεράστια καμπάνια προσποιούμενη την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, με στόχο διάφορα Ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα...
Read More
infosec

Bug του Gmail επιτρέπει την τροποποίηση του «From:» header

Ένα Bug που εντοπίστηκε στην δομή του “From:” header του Gmail θα μπορούσε να εμφανίζει μια διαφορετική διεύθυνση email από...
Read More
Latest Posts

Το MIT διοργανώνει ένα online κοινωνικό πείραμα για το φετινό Halloween

beeme ai mit

Το MIT είναι διάσημο για την οργάνωση εκδηλώσεων τον Οκτώβριο, οι οποίες είναι εντελώς εξωφρενικές αλλά ενδιαφέρουσες για όσους ασχολούνται με τα τεχνολογικά δρώμενα. Για το φετινό Halloween, το MIT διοργανώνει ένα online κοινωνικό πείραμα με το όνομα «BeeMe», το οποίο είναι βασικά ένα δυστοπικό παιχνίδι που σας επιτρέπει να ελέγχετε έναν πραγματικό άνθρωπο για να νικήσετε ένα κακό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

 beeme ai mit

Η ατζέντα πίσω από την εκδήλωση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να πυροδοτήσει τη συζήτηση για την ηθική, την ιδιωτικότητα και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα BeeMe του MIT: «Το BeeMe είναι το πρώτο μας παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας. Σε περιόδους όπου οι αλγόριθμοι παίρνουν τις περισσότερες από τις αποφάσεις μας για εμάς, ένα άτομο θα παραδώσει για μία ημέρα, την ελεύθερη του βούληση σε ένα μεγάλο πλήθος χρηστών μέσω μιας επικής προσπάθειας να νικήσει ένα κακό AI.

Ο Niccolo Pescetelli, φοιτητής συλλογικής νοημοσύνης στο MIT Media Lab είπε για το project: «Το παιχνίδι θα ακολουθήσει την ιστορία ενός κακού AI με το όνομα “Zookd”, ο οποίος μετά από ένα ατύχημα απελευθερώθηκε στο διαδίκτυο. Οι χρήστες θα πρέπει να συντονιστούν και να βοηθήσουν συλλογικά τον ηθοποιό. »

Πολλά στοιχεία δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις του MIT σχετικά με το BeeMe στα social media, φαίνεται ότι το event αντλεί έμπνευση από το διάσημο τηλεοπτικό σόου “Black Mirror”.

Ο άνθρωπος που θα ελέγχεται είναι ένας εκπαιδευμένος ηθοποιός που θα παραιτηθεί από την ελεύθερη βούλησή του και θα αφήσει τους χρήστες του Διαδικτύου να ελέγξουν την κάθε δράση του. Οι διοργανωτές θα θέσουν ένα όριο στις εντολές που μπορούν να εκτελεστούν και θα αποκλείσουν εντολές που παραβιάζουν τους νόμους.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ελέγξουν τον ηθοποιό είτε με την υποβολή των εντολών τους στο πρόγραμμα περιήγησης ή στη σελίδα του event. Το τελευταίο θα λειτουργήσει ακριβώς στην ίδια λογική με το Reddit, και ο ηθοποιός θα εκτελεί τις εντολές που θα πάρουν τις περισσότερες θετικές ψήφους.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *