ΑρχικήinetΤο MIT διοργανώνει ένα online κοινωνικό πείραμα για το φετινό Halloween

Το MIT διοργανώνει ένα online κοινωνικό πείραμα για το φετινό Halloween

Το MIT είναι διάσημο για την οργάνωση εκδηλώσεων τον Οκτώβριο, οι οποίες είναι εντελώς εξωφρενικές αλλά ενδιαφέρουσες για όσους ασχολούνται με τα τεχνολογικά δρώμενα. Για το φετινό Halloween, το MIT διοργανώνει ένα online κοινωνικό πείραμα με το όνομα “BeeMe”, το οποίο είναι βασικά ένα δυστοπικό παιχνίδι που σας επιτρέπει να ελέγχετε έναν πραγματικό άνθρωπο για να νικήσετε ένα κακό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

 beeme ai mit

Η ατζέντα πίσω από την εκδήλωση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να πυροδοτήσει τη συζήτηση για την ηθική, την ιδιωτικότητα και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα BeeMe του MIT: “Το BeeMe είναι το πρώτο μας παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας. Σε περιόδους όπου οι αλγόριθμοι παίρνουν τις περισσότερες από τις αποφάσεις μας για εμάς, ένα άτομο θα παραδώσει για μία ημέρα, την ελεύθερη του βούληση σε ένα μεγάλο πλήθος χρηστών μέσω μιας επικής προσπάθειας να νικήσει ένα κακό AI.

Ο Niccolo Pescetelli, φοιτητής συλλογικής νοημοσύνης στο MIT Media Lab είπε για το project: “Το παιχνίδι θα ακολουθήσει την ιστορία ενός κακού AI με το όνομα “Zookd”, ο οποίος μετά από ένα ατύχημα απελευθερώθηκε στο διαδίκτυο. Οι χρήστες θα πρέπει να συντονιστούν και να βοηθήσουν συλλογικά τον ηθοποιό. ”

Πολλά στοιχεία δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις του MIT σχετικά με το BeeMe στα social media, φαίνεται ότι το event αντλεί έμπνευση από το διάσημο τηλεοπτικό σόου “Black Mirror”.

Ο άνθρωπος που θα ελέγχεται είναι ένας εκπαιδευμένος ηθοποιός που θα παραιτηθεί από την ελεύθερη βούλησή του και θα αφήσει τους χρήστες του Διαδικτύου να ελέγξουν την κάθε δράση του. Οι διοργανωτές θα θέσουν ένα όριο στις εντολές που μπορούν να εκτελεστούν και θα αποκλείσουν εντολές που παραβιάζουν τους νόμους.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ελέγξουν τον ηθοποιό είτε με την υποβολή των εντολών τους στο πρόγραμμα περιήγησης ή στη σελίδα του event. Το τελευταίο θα λειτουργήσει ακριβώς στην ίδια λογική με το Reddit, και ο ηθοποιός θα εκτελεί τις εντολές που θα πάρουν τις περισσότερες θετικές ψήφους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS