ΑρχικήsecurityBitdefender: Νέο πρόγραμμα αποκρυπτογράφησης του GrandCrab ramsomware

Bitdefender: Νέο πρόγραμμα αποκρυπτογράφησης του GrandCrab ramsomware

Η Bitdefender, σε συνεργασία με την Europol, την Ρουμανική Αστυνομία και διάφορες άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ανέπτυξε και κυκλοφόρησε ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα αποκρυπτογράφησης για τα θύματα των εκδόσεων 1, 4 ή 5 του GrandCrab ramsomware.

Ο λόγος για το BDGrandCrabDecryptTool της Bitdefender το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας.

Πρώτα πρέπει να τσεκάρετε αν τα κλειδωμένα αρχεία έχουν .GDCB, .KRAB ή τυχαία επέκταση δέκα χαρακτήρων με κεφαλαία γράμματα. Αν ναι, τότε έχετε μολυνθεί από το GrandCrab v1, v4 ή v5, που υποστηρίζονται από το BDGrandCrabDecryptTool.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι οι πληροφορίες που βρίσκονται μέσα στα ransom-notes έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς τους επιτρέπουν να υπολογίζουν το μοναδικό κλειδί αποκρυπτογράφησης για τα αρχεία των θυμάτων.

GrandCrab

Επιπλέον, είναι σημαντικό για την επιτυχημένη αποκρυπτογράφηση των αρχείων να υπάρχει ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι παρόλο που μπορείτε να ανακτήσετε όλα τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας χρησιμοποιώντας το BDGrandCrabDecryptTool που αναπτύχθηκε από την ομάδα της Bitdefender, δεν σημαίνει ότι είστε 100% καθαροί. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια λύση ασφαλείας για να σαρώσετε όλα τα αρχεία που έχουν μολυνθεί από το GrandCrab στο μηχάνημά σας.

Πληροφοριακά, το ransomware GrandCrab είναι ένα στέλεχος κακόβουλου λογισμικού, ενεργό καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2018, το οποίο ζητούσε έως και τα 3000 δολάρια από τα θύματά του για να αποκρυπτογραφήσει κλειδωμένα αρχεία.

Ο hacker πίσω απλό το GrandCrab χρησιμοποιεί ένα «επιχειρησιακό» μοντέλο ransomware-as-a-service (RaaS) το οποίο επιτρέπει σε άλλους κακόβουλος χρήστες να αναπτύξουν το κακόβουλο λογισμικό στα δικά τους malware campaigns.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS