Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Bitdefender: Νέο πρόγραμμα αποκρυπτογράφησης του GrandCrab ramsomware

Η Bitdefender, σε συνεργασία με την Europol, την Ρουμανική Αστυνομία και διάφορες άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ανέπτυξε και κυκλοφόρησε ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα αποκρυπτογράφησης για τα θύματα των εκδόσεων 1, 4 ή 5 του GrandCrab ramsomware.

Ο λόγος για το BDGrandCrabDecryptTool της Bitdefender το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας.

Πρώτα πρέπει να τσεκάρετε αν τα κλειδωμένα αρχεία έχουν .GDCB, .KRAB ή τυχαία επέκταση δέκα χαρακτήρων με κεφαλαία γράμματα. Αν ναι, τότε έχετε μολυνθεί από το GrandCrab v1, v4 ή v5, που υποστηρίζονται από το BDGrandCrabDecryptTool.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι οι πληροφορίες που βρίσκονται μέσα στα ransom-notes έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς τους επιτρέπουν να υπολογίζουν το μοναδικό κλειδί αποκρυπτογράφησης για τα αρχεία των θυμάτων.

GrandCrab

Επιπλέον, είναι σημαντικό για την επιτυχημένη αποκρυπτογράφηση των αρχείων να υπάρχει ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι παρόλο που μπορείτε να ανακτήσετε όλα τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας χρησιμοποιώντας το BDGrandCrabDecryptTool που αναπτύχθηκε από την ομάδα της Bitdefender, δεν σημαίνει ότι είστε 100% καθαροί. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια λύση ασφαλείας για να σαρώσετε όλα τα αρχεία που έχουν μολυνθεί από το GrandCrab στο μηχάνημά σας.

Πληροφοριακά, το ransomware GrandCrab είναι ένα στέλεχος κακόβουλου λογισμικού, ενεργό καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2018, το οποίο ζητούσε έως και τα 3000 δολάρια από τα θύματά του για να αποκρυπτογραφήσει κλειδωμένα αρχεία.

Ο hacker πίσω απλό το GrandCrab χρησιμοποιεί ένα «επιχειρησιακό» μοντέλο ransomware-as-a-service (RaaS) το οποίο επιτρέπει σε άλλους κακόβουλος χρήστες να αναπτύξουν το κακόβουλο λογισμικό στα δικά τους malware campaigns.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *