ΑρχικήsecurityΠαράκαμψη κωδικού στα iPhone επιτρέπει σε hackers να μοιράζονται εικόνες σας

Παράκαμψη κωδικού στα iPhone επιτρέπει σε hackers να μοιράζονται εικόνες σας

hackersΗ προσπάθεια των hackers να παρακάμψουν την ασφάλεια των iPhone δεν είναι κάτι καινούργιο και είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια. Σε απάντηση, η Apple συνεχίζει να βελτιώνει το λογισμικό της, για να κρατήσει τους εισβολείς μακριά.

Τώρα ανακαλύφθηκε άλλο ένα hack. Αυτό το iOS passcode hack επιτρέπει στους hackers να βλέπουν και να μοιράζονται ιδιωτικές εικόνες που είναι αποθηκευμένες σε ένα iPhone, χωρίς να χρειαστεί να μπουν στο τηλέφωνο.

Ο Jose Rodriguez, που είναι φανατικός με την τεχνολογία και έχει ως χόμπι το hacking σε συσκευές iPhone, έχει καταφέρει πολλές φορές να παρακάμψει την ασφάλεια του iPhone. Έχει δημοσιοποιήσει iPhone hacks και τεχνικές πολλές φορές. Σε αρκετές περιπτώσεις, η Apple μπόρεσε να βρει επιδιορθώσεις γι’ αυτά μόνο αφού έλαβε γνώση για τα hacks.

Και τώρα ήταν σε θέση να παρακάμψει την ασφάλεια του iPhone και να προβάλλει / μοιραστεί εικόνες.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε, η ευπάθεια του iOS μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος των λειτουργιών προσβασιμότητας της συσκευής. Χρησιμοποίησε τη λειτουργία VoiceOver του iPhone και τον ψηφιακό βοηθό Siri για να αποκτήσει πρόσβαση στη συλλογή φωτογραφιών, να ανοίξει φωτογραφίες και να τις στείλει σε άλλη συσκευή που επέλεξε ο ίδιος.

Στις 8 Οκτωβρίου, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 12.0.1 το οποίο διόρθωσε τα δύο τελευταία σφάλματα που ανακάλυψε ο Rodriguez. Ενώ το πρώτο ήταν η λειτουργία VoiceOver iOS Accessibility, ένα άλλο ήταν η δυνατότητα Quick Look που έδινε πρόσβαση σε έγγραφα στους χάκερς.

Εάν το iPhone ή το iPad σας δεν έχει ενημερωθεί ακόμα, μπορείτε να ελέγξετε για ενημερώσεις χρησιμοποιώντας το iTunes στο desktop σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS