15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Νέο Windows Zero Day Exploit μπορεί να διαγράψει τα αρχεία συστήματος

ZeroΤον τελευταίο καιρό, η Microsoft έχει αντιμετωπίσει αρκετές δύσκολες καταστάσεις. Και πάνω που φαινόταν ότι ο Οκτώβριος δεν θα μπορούσε να επιδεινωθεί κι άλλο για την εταιρεία, μία νέα ευπάθεια Zero Day που ανακαλύφθηκε από έναν ερευνητή και η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διαγραφή αρχείων, έρχεται για να αποδείξει το αντίθετο.

Όπως σημειώνει το Bleeping Computer, η ευπάθεια, η οποία επηρεάζει όλες τις εκδόσεις των Windows 10, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκμετάλλευση δεδομένων συστήματος και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε privilege escalation (μια τεχνική εκμετάλλευσης για απόκτηση πρόσβασης σε προστατευμένους πόρους στον υπολογιστή).

Σύμφωνα με τον ερευνητή SandboxEscaper, το πρόβλημα αφορά το Microsoft Data Sharing Service της Microsoft, η οποία παρέχει διεπαφή δεδομένων μεταξύ εφαρμογών. Σε ένα tweet, ο ερευνητής μοιράστηκε έναν σύνδεσμο GitHub ως proof-of-concept.

Η ευπάθεια Zero Day μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαγραφή DLLs εφαρμογών, αναγκάζοντας έτσι τα προγράμματα να αναζητήσουν τα libraries που λείπουν σε άλλες τοποθεσίες. Μόλις η αναζήτηση φτάσει σε μια τοποθεσία που παρέχει άδεια εγγραφής στον τοπικό χρήστη, ο εισβολέας θα μπορούσε να επωφεληθεί παρέχοντας ένα κακόβουλο DLL.

Αν και το σφάλμα μπορεί να φαίνεται σοβαρό, ο ίδιος ερευνητής λέει ότι το σφάλμα είναι «χαμηλής ποιότητας και δύσκολο να χρησιμοποιηθεί». Ενώ ακόμα περιμένουμε τη Microsoft να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, το 0patch κυκλοφόρησε ένα προσωρινό μικροτσίπ για να εμποδίσει την ευπάθεια μέχρι να κάνει κάτι γι αυτό η εταιρεία.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *