ΑρχικήHow ToΒοηθήστε να εντοπίσουν εύκολα το δικό σας Gmail μήνυμα

Βοηθήστε να εντοπίσουν εύκολα το δικό σας Gmail μήνυμα

Αν ο παραλήπτης ενός Gmail μηνύματος, έχει χαθεί μέσα σε ένα κατακλυσμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων και δεν μπορεί να εντοπίσει το δικό σας μήνυμα, μπορείτε να τον βοηθήσετε να το βρει εύκολα, με ένα απλό κολπάκι.

Προφανώς και ο παραλήπτης μπορεί να μπει στα Gmail μηνύματά του και να κάνει αναζήτηση με βάση ποιος είναι ο αποστολέας, βάζοντας στο search τον όρο FROM ή με βάση διάφορες λέξεις από το θέμα με τον όρο SUBJECT, για να του εμφανιστούν μία λίστα με μηνύματα που θα πληρούν τους όρους αναζήτησής. Δεν θα ήταν χρήσιμο όμως αν υπήρχε ένας τρόπος για να εντοπίσει απευθείας το ένα και μοναδικό μήνυμα που τον ενδιαφέρει?

Υπάρχει ένα εναλλακτικό τέχνασμα αναζήτησης με το οποίο ο αποστολέας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τον παραλήπτη να βρει ένα συγκεκριμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που του έχει στείλει στο παρελθόν.

Όταν στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του Gmail, προστίθεται ένα μοναδικό αναγνωριστικό μηνύματος στην κεφαλίδα του μηνύματος αυτού, σύμφωνα με την προδιαγραφή RFC 822. Για να δείτε το εκάστοτε αναγνωριστικό του μηνύματός σας, ανοίξτε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail, μεταβείτε στο μενού κάνοντας κλικ στις 3 τελείες πάνω δεξιά και από εκεί επιλέξτε το “Προβολή αρχικού” (Show Original). Θα ανοίξει στον browser σας μία νέα καρτέλα. Το μοναδικό αναγνωριστικό μηνύματος (Message-ID) θα σας εμφανιστεί στην πρώτη γραμμή του header όπως στην παρακάτω φωτογραφία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το Message-ID είναι το:

a2025cb18b12403a10ec0bb2f2adca70cbd8e776-10030322-100159012@google.com

Το αναγνωριστικό μηνύματος (Message-ID) ενός συγκεκριμένου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ακριβώς το ίδιο για τον αποστολέα και τον παραλήπτη. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο παραλήπτης ανοίξει την κεφαλίδα (header) του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο γραμματοκιβώτιό του, το Message-ID θα ταιριάζει με αυτό του ίδιου μηνύματος από τον φάκελο του αποστολέα.

Το Gmail επιπλέον, προσφέρει έναν λιγότερο γνωστό όρο αναζήτησης, τον – Rfc822msgid – που σας βοηθά να αναζητάτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση το Message-ID.

Επομένως, αν το αναγνωριστικό του μηνύματός σας είναι otidopote@mail.gmail.com , μια απλή αναζήτηση του Rfc8222msgid:otidiote@mail.gmail.com θα σας επιστρέψει στα αποτελέσματα αναζήτησης το ακριβές μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Προσέξτε ότι ο όρος αναζήτησης Rfc8222msgid τον γράφουμε με κεφαλαίο R και όχι με μικρό, όπως αναφέρεται στην σχετική βοήθεια της Google, αφού με μικρό r σε εμάς δεν δουλεύει.

Και αυτό είναι το τέχνασμα. Αυτό το ερώτημα αναζήτησης θα λειτουργήσει τόσο για τον παραλήπτη όσο και για τον αποστολέα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επομένως, αν περάσετε το αναγνωριστικό μηνύματος στον παραλήπτη, μπορεί απλά να χρησιμοποιήσει τον όρο Rfc822msgid για να εντοπίσει το συγκεκριμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο δικό του γραμματοκιβώτιο. Ή απλά να του στείλετε συμπληρωμένο όλο τον όρο αναζήτησης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όλος ο όρος αναζήτησης είναι:

Rfc822msgid:a2025cb18b12403a10ec0bb2f2adca70cbd8e776-10030322-100159012@google.com

Δεδομένου ότι το αναγνωριστικό μηνύματος (Message-ID) είναι πολύ περίπλοκο, και ίσως ο παραλήπτης σας να μην καταλαβαίνει τι του λέτε, μπορείτε απλά να κάνετε εσεις την αναζήτηση στο δικός σας Gmail, να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL της σελίδας αναζήτησης του Gmail και να τα μεταβιβάσετε στον παραλήπτη, ζητώντας του απλά να την τρέξει. Η διεύθυνση URL θα λειτουργήσει και για αυτούς, καθώς το αναγνωριστικό μηνύματος είναι το ίδιο για αυτούς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μας η διεύθυνση είναι:

https://mail.google.com/mail/u/0/#search/Rfc822msgid%3Aa2025cb18b12403a10ec0bb2f2adca70cbd8e776-10030322-100159012%40google.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS