ΑρχικήsecurityMcAfee tech support scam κλέβει στοιχεία πιστωτικών καρτών

McAfee tech support scam κλέβει στοιχεία πιστωτικών καρτών

Ένα νέο tech support scam που προσποιείται ότι είναι από την McAfee ανακαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, το οποίο κλέβει στοιχεία χρεωστικών και πιστωτικών καρτών από τα θύματα του. Το scam ξεκινά τα εμφανίζει μηνύματα στο χρήστη όταν αυτός ανοίγει τον περιηγητή του. Το μήνυμα που εμφανίζεται αναφέρει ότι πλέον έχει λήξει η McAfee συνδρομή του χρήστη, και ζητάει να ανανεωθεί.

mcafee

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο scam. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει πανομοιότυπα scams, τα οποία εμφάνιζαν ένα μήνυμα στον χρήστη λέγοντας του να ανανεώσει την McAfee συνδρομή του. Το link που περιλάμβαναν ήταν affiliate link, και έτσι όταν ο χρήστης θύμα πραγματοποιούσε την αγορά του προϊόντος, οι scammers κέρδιζαν κάποια προμήθεια.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο scam λειτουργεί κάπως διαφορετικά. Όταν οι χρήστες πατήσουν το κουμπί “Renew Now” που εμφανίζεται όταν ανοίγουν τον περιηγητή τους, εμφανίζεται μια φορά που ο χρήστης πρέπει να συμπληρώσει με τα στοιχεία του. Τα στοιχεία που απαιτούνται στην φόρμα είναι όνομα, email, αριθμός κάρτας, ημερομηνία λήξης της κάρτας, CVC διεύθυνση κατοικίας ταχυδρομικός κώδικας και τηλεφωνικός αριθμός. Όταν ο χρήστης συμπληρώσει τα στοιχεία και προσπαθήσει να ολοκληρώσει την αγορά, ο περιηγητής συνδέετε σε έναν ιστότοπο διαφορετικό του McAfee και αποθηκεύει όλα τα στοιχεία του χρήστη.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αποθηκεύσεις, ο χρήστης μεταφέρετε σε μια νέα σελίδα, και του ζητείτε να καλέσει έναν εκπρόσωπο της εταιρείας για να τον βοηθήσει με την ανανέωση του προγράμματος. Κατά την κλήση, ο τεχνικός της εταιρείας ενημερώνει ότι για κάποιον λόγο η αγορά του προϊόντος απέτυχε, και δίνει οδηγίες στον χρήστη για το πως να αγοράσει το McAfee από τον αυθεντικό ισότοπο, χρησιμοποιώντας το ειδικό affiliate link.

Έτσι, οι scammers όχι μόνο κλέβουν τα στοιχεία των χρηστών για να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα, αλλά επιπλέον δίνουν οδηγίες στους χρήστες για το πως να αγοράσουν το antivirus με το δικό τους affiliate link, το οποίο τους εξασφαλίζει ένα ποσοστό.

Εάν έχετε πέσει θύμα τέτοιου scam, είναι σημαντικό το να ενημερώσετε την τράπεζα σας, και να ελέγχετε συχνά τις τελευταίες κινήσεις σας για ύποπτες χρεώσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS