ΑρχικήinetMicrosoft Office Online: Σύντομα θα διαθέτει υποστήριξη για φωνητική υπαγόρευση

Microsoft Office Online: Σύντομα θα διαθέτει υποστήριξη για φωνητική υπαγόρευση

Ένα μελλοντικό update για το Online Microsoft Office θα περιλαμβάνει υποστήριξη για φωνητική υπαγόρευση, επιτρέποντας τεχνικά στους χρήστες να δημιουργούν έγγραφα χρησιμοποιώντας μόνο φωνητικές εντολές.

Ο πρωταρχικός στόχος της Microsoft με αυτή τη βελτίωση είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από δυσλεξία. Nα σημειώσουμε ότι το χαρακτηριστικό θα προσφερθεί σε ολόκληρη τη σουίτα του Office.

Η desktop έκδοση του Microsoft Word έχει ήδη λάβει υποστήριξη φωνητικής υπαγόρευσης οπότε η Microsoft σκοπεύει τώρα να την διαθέσει παντού.

Office

Συγκεκριμένα, το Word και το OneNote θα λάβουν υποστήριξη υπαγόρευσης φωνής τις επόμενες εβδομάδες, ενώ το PowerPoint, το Excel και το Outlook αναμένουν με τη σειρά τους την ενημέρωση του 2019. Ωστόσο, δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το δεύτερο μέρος της κυκλοφορίας.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η φωνητική υπαγόρευση στα Office έρχεται τον Ιανουάριο, εξηγώντας μάλιστα ότι πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό ειδικά κατασκευασμένο για τους μαθητές.

Πέρα από τη φωνητική υπαγόρευση,   Το θετικό με τη προσθήκη αυτή είναι ότι δεν θα χρειάζονται επιπλέον add-ins καθώς η λειτουργία αυτή θα εκτελείται σωστά μέσα από το πρόγραμμα.

Η κυκλοφορία αυτού του χαρακτηριστικού θα συμβεί σταδιακά, καθώς η Microsoft θέλει να ενεργοποιήσει τις πλήρεις μεταφράσεις σελίδων και λέξεων πρώτα (το φθινόπωρο), ενώ οι μεταφράσεις φράσεων θα ενεργοποιηθούν αργότερα, χωρίς να έχουμε στοιχεία για την ακριβή ημερομηνία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS