15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

MageCart: Κακόβουλο Script βρέθηκε σε γνωστή υπηρεσία

Το Feedify, μια customer engagement υπηρεσία έπεσε θύμα hacking, καθώς ανακαλύφθηκε ότι σε ένα από τα script της υπηρεσίας υπήρξε ο κώδικας του MageCart. Το MageCart είναι ένα κακόβουλο script, το οποίο μπορεί να κλέψει στοιχεία πιστωτικών καρτών, όταν ο χρήστης συμπληρώνει τις ανάλογες φόρμες σε κάποιο site.

MageCart

Για να χρησιμοποιήσει κάνεις την υπηρεσία του Feedify, θα πρέπει να προσθέσει ενα JavaScript script στον ιστότοπο που διαχειρίζεται. Στην περίπτωση που το script του Feedify περιέχει το MageCart, τότε ο κακόβουλος κώδικας «φορτώνεται» από όλους τους επισκέπτες της σελίδας.

Ένας ερευνητής με όνομα Placebo έκανε μια σχετική δημοσίευση στο Twitter ενημερώνοντας για την χρήση του MageCart, και η εταιρεία σύντομα προχώρησε στην αφαίρεση του κακόβουλου κώδικα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Placebo δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Feedify έτσι ώστε να δει ακριβώς τον κώδικα που πρέπει να ενσωματώσει ο κάθε χρήστης στο website του. Υστέρα έλεγξε ένα ύποπτο JavaScript script με όνομα feedbackembad-min-1.0.js. Με μια γρήγορη ματιά παρατήρησε ότι όλες οι φόρμες που συμπληρώνονταν από τον χρήστη καταγράφονταν και στέλνονταν αντίγραφα στην διεύθυνση info-stat.ws/js/slider.js.

Για να επιβεβαιώσει το εύρημα του ο Placebo ήρθε σε επαφή με άλλους ερευνητές από την RiskIQ, η οποία επιβεβαίωσε πως το κακόβουλο script υπήρχε.

Κατά τον χρόνο γραφής του άρθρου, η Feedify έχει προβεί σε αφαίρεση του κακόβουλου κώδικα από την  διεύθυνση feedify.net/getjs/feedbackembad-min-1.0.js, αλλά όχι από την cdn.feedify.net/getjs/feedbackembad-min-1.0.js.

Ωστόσο η Feedify δεν είναι το πρώτο κρούσμα του MageCart. Ένα από τα πιο πρόσφατα κρούσματα , είναι η British Airways, από την οποία διέρρευσαν στοιχεία πιστωτικών καρτών από περίπου 380.000 πελάτες της. Στην έρευνα βοήθησε για ακόμη μια φορά η RiskIQ.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *