ΑρχικήinetΟ Elon Musk σχεδιάζει να μετατρέψει σε Open Source το Tesla Software...

Ο Elon Musk σχεδιάζει να μετατρέψει σε Open Source το Tesla Software Code

open, sourceΈνα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να μετατρέψετε το λογαριασμό σας σε open source, είναι να επιτρέπετε σε ανεξάρτητους ερευνητές ασφάλειας να έχουν πρόσβαση στον κώδικα και να εντοπίζουν τα τρωτά σημεία που μπορεί να παραβλεφθούν κατά τη διάρκεια ενός εσωτερικού ελέγχου.

Ένα σχετικά νεώτερο πεδίο που γίνεται όλο και περισσότερο μάρτυρας απειλών για την ασφάλειά του, είναι ο κόσμος των connected αυτοκινήτων και των αυτοδηγούμενων οχημάτων.

Για να γίνουν τα πράγματα πιο ασφαλή, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έχει υπαινιχθεί το ενδεχόμενο να μετατρέψει το λογισμικό Tesla σε open source, για ένα “ασφαλές μέλλον αυτοοδήγησης για όλους.”

Το μέχρι τώρα ιστορικό της Tesla δεν ήταν πολύ εντυπωσιακό όσον αφορά την τήρηση των κανόνων σχετικά με το open source. Μετά από πολλές επικρίσεις, μόλις τον περασμένο Μάιο, η Tesla ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κάνει open source ένα μέρος του κώδικα του λογισμικού, που χρησιμοποίησε πολλές τεχνολογίες με άδεια χρήσης GPL.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ο Elon Musk επιθυμεί πραγματικά να δράσει σύμφωνα με την υπόσχεσή του και να ενισχύσει την ασφάλεια των connected αυτοκινήτων. Μακροπρόθεσμα, αναμένεται επίσης να ωφεληθεί η Tesla από την πλευρά του μάρκετινγκ, καθώς ο Musk μπορεί να καυχηθεί για ένα καλύτερο πρότυπο ασφάλειας σε σύγκριση με άλλα.

Στο παρελθόν, συναντήσαμε περιστατικά όπου η Tesla, έγινε στόχος χάκερ και αυτό το βήμα θα μπορούσε να αποδειχθεί ενθαρρυντικό για την εταιρεία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS