Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Εσείς γνωρίζετε τις κορυφαίες 10 συντομεύσεις πληκτρολογίου? Part 1

Η χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου μπορεί να αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα, να μειώσει την επαναλαμβανόμενη καταπόνηση και να σας βοηθήσει να εστιάσετε. Για παράδειγμα, για να αντιγράψετε κείμενο, μπορείτε να επισημάνετε το κείμενο και να πατήσετε τη συντόμευση Ctrl + C. Η συντόμευση είναι ταχύτερη από τη μετακίνηση των χεριών σας από το πληκτρολόγιο, την επισήμανση με το ποντίκι, την επιλογή αντιγραφής από το μενού αρχείων και, στη συνέχεια, την επιστροφή στο πληκτρολόγιο.

Παρακάτω είναι οι 10 κορυφαίες συντομεύσεις πληκτρολογίου που συνιστούμε να απομνημονεύσουν και να χρησιμοποιήσουν όλοι.

Ctrl+C ή Ctrl+Insert και Ctrl+X

Τόσο το Ctrl + C όσο και το Ctrl + Insert θα αντιγράψουν το επισημασμένο κείμενο ή ένα επιλεγμένο στοιχείο. Αν θέλετε να κόψετε ένα αντικείμενο αντί να το αντιγράψετε, πατήστε Ctrl + X. Αυτή η ενέργεια καταργεί το κείμενο ή το στοιχείο και το αποθηκεύει στο πρόχειρο αντί για απλά την αντιγραφή του στο πρόχειρο ενώ αφήνει πίσω το πρωτότυπο.

Οι χρήστες υπολογιστών Apple μπορούν να αντικαταστήσουν το Ctrl key για το κλειδί εντολών (cmd) στους υπολογιστές τους. Για παράδειγμα, πιέζοντας το Cmd + C αντιγράφει το επισημασμένο κείμενο.

Ctrl+V ή Shift+Insert

Τόσο το Ctrl + V όσο και το Shift + Insert θα επικολλήσουν το κείμενο ή το αντικείμενο που είναι αποθηκευμένα στο πρόχειρο.

Στους  Apple υπολογιστές, χρησιμοποιήστε το Cmd + V.

Ctrl+Z και Ctrl+Y

Πατώντας Ctrl + Z θα ακυρωθεί οποιαδήποτε αλλαγή. Για παράδειγμα, αν κόψετε κείμενο, πατώντας αυτόν τον συνδυασμό πλήκτρων, θα ακυρωθεί η περικοπή. Αυτές οι συντομεύσεις μπορούν επίσης να πατηθούν πολλές φορές για να αναιρέσετε ή να επαναλάβετε πολλές αλλαγές. Πατώντας Ctrl + Y θα επαναληφθεί η αναίρεση.

Στους υπολογιστές της Apple, χρησιμοποιήστε τα Cmd + Z και Cmd + Y για αναίρεση και επαναφορά.

Ctrl+F

Πατώντας Ctrl + F ανοίγει το πεδίο Εύρεση, το οποίο σας επιτρέπει να αναζητήσετε το κείμενο που εμφανίζεται σε οποιοδήποτε πρόγραμμα που το υποστηρίζει. Για παράδειγμα, το Ctrl + F μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο για να βρει κείμενο στην τρέχουσα σελίδα. Πατήστε Ctrl + F τώρα για να ανοίξετε το Find στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να αναζητήσετε «συντόμευση» για να εμφανίσετε κάθε φορά που αναγράφεται η συντόμευση σε αυτή τη σελίδα.

Στους υπολογιστές της Apple, χρησιμοποιήστε το Cmd + F για να το βρείτε.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *