Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking
infosec

Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking

Εάν έχετε διαβάσει για ιστορικές μάχες, θα γνωρίζεται ότι δεν έχουν υπάρξει δυο ολόιδιοι εχθροί. Ωστόσο πάντα χρησιμοποιούνται κοινές τεχνικές...
Read More
infosec

Τα online trolls και τα bots στην υπηρεσία των πολιτικών!

Όλοι μας έχουμε ακουστά τα “trolls” (ψεύτικοι λογαριασμοί) του διαδικτύου. Μερικοί από εμάς μπορεί, κατά καιρούς, να έχουμε συναντήσει /...
Read More
infosec

Spectre V2 patch: Μείωση της απόδοσης σε Linux έως και 50%

Πόσες θυσίες είσαστε διατεθειμένοι να κάνετε για να σιγουρευτείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής? Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών που...
Read More
infosec

Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks

Πόσο συχνά αναβαθμίζετε τις Apple συσκευές σας; Σε περίπτωση που αμελείτε τις αναβαθμίσεις, ανατρέξτε τώρα στο κινητό σας και κάντε άμεσα...
Read More
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
Latest Posts

Εσείς γνωρίζετε τις κορυφαίες 10 συντομεύσεις πληκτρολογίου? Part 1

Η χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου μπορεί να αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα, να μειώσει την επαναλαμβανόμενη καταπόνηση και να σας βοηθήσει να εστιάσετε. Για παράδειγμα, για να αντιγράψετε κείμενο, μπορείτε να επισημάνετε το κείμενο και να πατήσετε τη συντόμευση Ctrl + C. Η συντόμευση είναι ταχύτερη από τη μετακίνηση των χεριών σας από το πληκτρολόγιο, την επισήμανση με το ποντίκι, την επιλογή αντιγραφής από το μενού αρχείων και, στη συνέχεια, την επιστροφή στο πληκτρολόγιο.

Παρακάτω είναι οι 10 κορυφαίες συντομεύσεις πληκτρολογίου που συνιστούμε να απομνημονεύσουν και να χρησιμοποιήσουν όλοι.

Ctrl+C ή Ctrl+Insert και Ctrl+X

Τόσο το Ctrl + C όσο και το Ctrl + Insert θα αντιγράψουν το επισημασμένο κείμενο ή ένα επιλεγμένο στοιχείο. Αν θέλετε να κόψετε ένα αντικείμενο αντί να το αντιγράψετε, πατήστε Ctrl + X. Αυτή η ενέργεια καταργεί το κείμενο ή το στοιχείο και το αποθηκεύει στο πρόχειρο αντί για απλά την αντιγραφή του στο πρόχειρο ενώ αφήνει πίσω το πρωτότυπο.

Οι χρήστες υπολογιστών Apple μπορούν να αντικαταστήσουν το Ctrl key για το κλειδί εντολών (cmd) στους υπολογιστές τους. Για παράδειγμα, πιέζοντας το Cmd + C αντιγράφει το επισημασμένο κείμενο.

Ctrl+V ή Shift+Insert

Τόσο το Ctrl + V όσο και το Shift + Insert θα επικολλήσουν το κείμενο ή το αντικείμενο που είναι αποθηκευμένα στο πρόχειρο.

Στους  Apple υπολογιστές, χρησιμοποιήστε το Cmd + V.

Ctrl+Z και Ctrl+Y

Πατώντας Ctrl + Z θα ακυρωθεί οποιαδήποτε αλλαγή. Για παράδειγμα, αν κόψετε κείμενο, πατώντας αυτόν τον συνδυασμό πλήκτρων, θα ακυρωθεί η περικοπή. Αυτές οι συντομεύσεις μπορούν επίσης να πατηθούν πολλές φορές για να αναιρέσετε ή να επαναλάβετε πολλές αλλαγές. Πατώντας Ctrl + Y θα επαναληφθεί η αναίρεση.

Στους υπολογιστές της Apple, χρησιμοποιήστε τα Cmd + Z και Cmd + Y για αναίρεση και επαναφορά.

Ctrl+F

Πατώντας Ctrl + F ανοίγει το πεδίο Εύρεση, το οποίο σας επιτρέπει να αναζητήσετε το κείμενο που εμφανίζεται σε οποιοδήποτε πρόγραμμα που το υποστηρίζει. Για παράδειγμα, το Ctrl + F μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο για να βρει κείμενο στην τρέχουσα σελίδα. Πατήστε Ctrl + F τώρα για να ανοίξετε το Find στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να αναζητήσετε «συντόμευση» για να εμφανίσετε κάθε φορά που αναγράφεται η συντόμευση σε αυτή τη σελίδα.

Στους υπολογιστές της Apple, χρησιμοποιήστε το Cmd + F για να το βρείτε.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *