ΑρχικήTop PicksΕσείς γνωρίζετε τις κορυφαίες 10 συντομεύσεις πληκτρολογίου? Part 1

Εσείς γνωρίζετε τις κορυφαίες 10 συντομεύσεις πληκτρολογίου? Part 1

Η χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου μπορεί να αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα, να μειώσει την επαναλαμβανόμενη καταπόνηση και να σας βοηθήσει να εστιάσετε. Για παράδειγμα, για να αντιγράψετε κείμενο, μπορείτε να επισημάνετε το κείμενο και να πατήσετε τη συντόμευση Ctrl + C. Η συντόμευση είναι ταχύτερη από τη μετακίνηση των χεριών σας από το πληκτρολόγιο, την επισήμανση με το ποντίκι, την επιλογή αντιγραφής από το μενού αρχείων και, στη συνέχεια, την επιστροφή στο πληκτρολόγιο.

Παρακάτω είναι οι 10 κορυφαίες συντομεύσεις πληκτρολογίου που συνιστούμε να απομνημονεύσουν και να χρησιμοποιήσουν όλοι.

Ctrl+C ή Ctrl+Insert και Ctrl+X

Τόσο το Ctrl + C όσο και το Ctrl + Insert θα αντιγράψουν το επισημασμένο κείμενο ή ένα επιλεγμένο στοιχείο. Αν θέλετε να κόψετε ένα αντικείμενο αντί να το αντιγράψετε, πατήστε Ctrl + X. Αυτή η ενέργεια καταργεί το κείμενο ή το στοιχείο και το αποθηκεύει στο πρόχειρο αντί για απλά την αντιγραφή του στο πρόχειρο ενώ αφήνει πίσω το πρωτότυπο.

Οι χρήστες υπολογιστών Apple μπορούν να αντικαταστήσουν το Ctrl key για το κλειδί εντολών (cmd) στους υπολογιστές τους. Για παράδειγμα, πιέζοντας το Cmd + C αντιγράφει το επισημασμένο κείμενο.

Ctrl+V ή Shift+Insert

Τόσο το Ctrl + V όσο και το Shift + Insert θα επικολλήσουν το κείμενο ή το αντικείμενο που είναι αποθηκευμένα στο πρόχειρο.

Στους  Apple υπολογιστές, χρησιμοποιήστε το Cmd + V.

Ctrl+Z και Ctrl+Y

Πατώντας Ctrl + Z θα ακυρωθεί οποιαδήποτε αλλαγή. Για παράδειγμα, αν κόψετε κείμενο, πατώντας αυτόν τον συνδυασμό πλήκτρων, θα ακυρωθεί η περικοπή. Αυτές οι συντομεύσεις μπορούν επίσης να πατηθούν πολλές φορές για να αναιρέσετε ή να επαναλάβετε πολλές αλλαγές. Πατώντας Ctrl + Y θα επαναληφθεί η αναίρεση.

Στους υπολογιστές της Apple, χρησιμοποιήστε τα Cmd + Z και Cmd + Y για αναίρεση και επαναφορά.

Ctrl+F

Πατώντας Ctrl + F ανοίγει το πεδίο Εύρεση, το οποίο σας επιτρέπει να αναζητήσετε το κείμενο που εμφανίζεται σε οποιοδήποτε πρόγραμμα που το υποστηρίζει. Για παράδειγμα, το Ctrl + F μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο για να βρει κείμενο στην τρέχουσα σελίδα. Πατήστε Ctrl + F τώρα για να ανοίξετε το Find στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να αναζητήσετε “συντόμευση” για να εμφανίσετε κάθε φορά που αναγράφεται η συντόμευση σε αυτή τη σελίδα.

Στους υπολογιστές της Apple, χρησιμοποιήστε το Cmd + F για να το βρείτε.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS