Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Η παραβίαση ασφαλείας του Timehop επηρεάζει 21 εκατομμύρια χρήστες

Το Timehop, μια εφαρμογή που αναδεικνύει παλιές δημοσιεύσεις από την παρούσα μέρα των περασμένων χρόνων,  ανακοίνωσε μια παραβίαση ασφαλείας, που επηρέασε και τους 21 εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας, αλλά όχι όλους στον ίδιο βαθμό. Η εταιρεία δήλωσε ότι κάποιος hacker πήρε πρόσβαση στην βάση του server, και έκλεψε στοιχεία των χρηστών, όπως usernames, emails, τηλεφωνικούς αριθμούς, και access keys.

Ο hacker είχε πρόσβαση σε όλα τα access keys, μέσω τον οποίων το Timehop είχε πρόσβαση σε όλα τα social media account των χρηστών.

Η Timehop ανακοίνωσε ότι δεν είχαν συμπληρώσει όλοι οι χρήστες τα παραπάνω στοιχεία, καθώς μόνο το 22% των χρηστών (σχεδόν 3.7 εκατομμύρια χρήστες) είχαν δηλώσει κάποιον τηλεφωνικό αριθμό. Επιπλέον πολλά από τα δηλωμένα ονόματα ήταν ψεύτικα.

Ωστόσο, ο hacker είχε πρόσβαση σε όλα τα access keys, μέσω τον οποίων το Timehop είχε πρόσβαση σε όλα τα social media account των χρηστών.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έκανε de-authenticate σε όλα τα social media όλων των χρηστών, έτσι ώστε ο hacker να μην έχει πρόσβαση σε κανέναν από αυτούς. Τα social media accounts περιλάμβαναν Facebook, Facebook messenger, Twitter και Instagram. Ακόμα εκτελούνται έρευνες από τις αρχές αλλά και από cyber security firms για να εντοπίσουν τον hacker.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα, η παραβίαση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017, όταν ο hacker πήρε πρόσβαση στον λογαριασμό του διαχειριστή. Ο λογαριασμός δεν είχε ενεργοποιημένη κάποια 2 factor authentication λειτουργία.

Μετά την πρώτη πρόσβαση που είχε ο hacker στον διαχειριστικό λογαριασμό, ακολούθησαν άλλες 3 συνδέσεις (σύνολο 4). Η παραβίαση δεν παρατηρήθηκε μέχρι τις 4 Ιουλίου όπου έγινε η τέταρτη σύνδεση όπου ο hacker ξεκίνησε να κατεβάζει την βάση δεδομένων. Η εταιρεία παρατήρησε την κίνηση και τερμάτισε την διαδικασία μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά.

Προς το παρών όλοι οι λογαριασμοί φαίνονται να είναι ασφαλείς.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *