Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Πόσο ασφαλή είναι τελικά τα email μας από αδιάκριτα βλέμματα;

emailΣύμφωνα με την Google, κανείς δεν είναι σε θέση να διαβάζει τα email σας στο Gmail χωρίς την άδειά σας. Κι ενώ αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Μετά από μία έκθεση του Wall Street Journal (που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα) η οποία περιγράφει πώς οι προγραμματιστές μπορούν να διαβάζουν τα email σας στο Gmail, η Google απάντησε την Τρίτη με ένα blog post, περιγράφοντας τα μέτρα που λαμβάνει, για να διασφαλίσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας στην υπηρεσία.

Το post, το οποίο υπογράφει η Suzanne Frey, Διευθύντρια Ασφάλειας, Εμπιστευτικότητας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο Google Cloud, παραδέχεται ότι η Google επιτρέπει σε άλλους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα Gmail, αλλά μόνο αν τους έχετε δώσει άδεια και μόνο αφού περάσουν έναν αυστηρό έλεγχο σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούν.

Η έκθεση του WSJ ισχυρίζεται ωστόσο ότι η Google «κάνει πολύ λίγα πράγματα για να ελέγξει αυτούς τους προγραμματιστές», οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις πράγματι μπορούν να διαβάζουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα των χρηστών. Σύμφωνα με την έκθεση, οι υπάλληλοι μιας εταιρείας που ονομάζεται Return Path διάβασαν περίπου 8.000 ηλεκτρονικά μηνύματα χρηστών πριν από δύο χρόνια για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση του λογισμικού της.

Η πρακτική της ανταλλαγής δεδομένων με άλλες εταιρείες έγινε γνωστή, μετά την αποκάλυψη ότι το Facebook άφηνε πολλές εφαρμογές τρίτων να συλλέγουν τεράστια ποσά δεδομένων χρήστη για δικούς τους σκοπούς.

Η Google ήταν λίγο πιο προσεκτική από το Facebook όσον αφορά την προστασία του απορρήτου. Για παράδειγμα, η εταιρεία σταμάτησε να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο ηλεκτρονικών μηνυμάτων των χρηστών της στο Gmail, για να κάνει στοχευμένες διαφημίσεις το 2017.

Αν όμως δεν είστε προσεκτικοί σχετικά με τους ποιους χορηγείτε άδειες για το Gmail, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μπορούν να πέσουν θεωρητικά σε λάθος χέρια. Για να ελέγξετε σε ποιες εφαρμογές τρίτων έχετε επιτρέψει να αποκτήσουν πρόσβαση στο Gmail σας, μεταβείτε στη διεύθυνση myaccount.google.com και κάντε κλικ στην επιλογή «Εφαρμογές με πρόσβαση στο λογαριασμό».

Στη δημοσίευση, η Frey επισημαίνει επίσης ότι «κανείς στη Google δεν διαβάζει το Gmail σας». Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτές περιλαμβάνουν «πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όταν μας το ζητάτε οι ίδιοι και δίνετε τη συγκατάθεσή σας ή όπου χρειάζεται για λόγους ασφαλείας, όπως η διερεύνηση ενός σφάλματος ή μιας κατάχρησης».

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *