Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Η Cisco προειδοποιεί για σφάλμα κωδικού στο Network Assurance Engine

Η Cisco προειδοποιεί τους πελάτες της πως πρέπει άμεσα να εγκαταστήσουν μία αναβάθμιση, η οποία θα διορθώσει ένα πολύ σοβαρό...
Read More
infosec

500px: Παραβίαση δεδομένων του 2018 εξέθεσε πληροφορίες χρηστών

500px: Η πλατφόρμα κοινοποίησης φωτογραφιών αποκάλυψε πως υπήρχε ένα σφάλμα ασφαλείας που εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών και τις πληροφορίες...
Read More
infosec

Χακαρισμένοι λογαριασμοί Twitter χρησιμοποιούνται για να προμοτάρουν την Σαουδική Αραβία

Αρκετοί verified λογαριασμοί Twitter έχουν αναληφθεί από παλιούς συνεργάτες την Σαουδική Αραβία και μερικοί τους έχουν χρησιμοποιήσει για να προωθήσουν...
Read More
infosec

10 εταιρείες που προσπάθησαν να αγοράσουν το Facebook

Το Facebook, όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι μόνο μια από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλής πλατφόρμες δισεκατομμύρια χρηστών αλλά και...
Read More
Latest Posts

Πόσο ασφαλή είναι τελικά τα email μας από αδιάκριτα βλέμματα;

emailΣύμφωνα με την Google, κανείς δεν είναι σε θέση να διαβάζει τα email σας στο Gmail χωρίς την άδειά σας. Κι ενώ αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Μετά από μία έκθεση του Wall Street Journal (που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα) η οποία περιγράφει πώς οι προγραμματιστές μπορούν να διαβάζουν τα email σας στο Gmail, η Google απάντησε την Τρίτη με ένα blog post, περιγράφοντας τα μέτρα που λαμβάνει, για να διασφαλίσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας στην υπηρεσία.

Το post, το οποίο υπογράφει η Suzanne Frey, Διευθύντρια Ασφάλειας, Εμπιστευτικότητας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο Google Cloud, παραδέχεται ότι η Google επιτρέπει σε άλλους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα Gmail, αλλά μόνο αν τους έχετε δώσει άδεια και μόνο αφού περάσουν έναν αυστηρό έλεγχο σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούν.

Η έκθεση του WSJ ισχυρίζεται ωστόσο ότι η Google «κάνει πολύ λίγα πράγματα για να ελέγξει αυτούς τους προγραμματιστές», οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις πράγματι μπορούν να διαβάζουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα των χρηστών. Σύμφωνα με την έκθεση, οι υπάλληλοι μιας εταιρείας που ονομάζεται Return Path διάβασαν περίπου 8.000 ηλεκτρονικά μηνύματα χρηστών πριν από δύο χρόνια για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση του λογισμικού της.

Η πρακτική της ανταλλαγής δεδομένων με άλλες εταιρείες έγινε γνωστή, μετά την αποκάλυψη ότι το Facebook άφηνε πολλές εφαρμογές τρίτων να συλλέγουν τεράστια ποσά δεδομένων χρήστη για δικούς τους σκοπούς.

Η Google ήταν λίγο πιο προσεκτική από το Facebook όσον αφορά την προστασία του απορρήτου. Για παράδειγμα, η εταιρεία σταμάτησε να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο ηλεκτρονικών μηνυμάτων των χρηστών της στο Gmail, για να κάνει στοχευμένες διαφημίσεις το 2017.

Αν όμως δεν είστε προσεκτικοί σχετικά με τους ποιους χορηγείτε άδειες για το Gmail, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μπορούν να πέσουν θεωρητικά σε λάθος χέρια. Για να ελέγξετε σε ποιες εφαρμογές τρίτων έχετε επιτρέψει να αποκτήσουν πρόσβαση στο Gmail σας, μεταβείτε στη διεύθυνση myaccount.google.com και κάντε κλικ στην επιλογή «Εφαρμογές με πρόσβαση στο λογαριασμό».

Στη δημοσίευση, η Frey επισημαίνει επίσης ότι «κανείς στη Google δεν διαβάζει το Gmail σας». Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτές περιλαμβάνουν «πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όταν μας το ζητάτε οι ίδιοι και δίνετε τη συγκατάθεσή σας ή όπου χρειάζεται για λόγους ασφαλείας, όπως η διερεύνηση ενός σφάλματος ή μιας κατάχρησης».

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *