Chromebook: Η εφαρμογή Family Link προστατεύει τα παιδία σας στο διαδίκτυο
infosec

Chromebook: Η εφαρμογή Family Link προστατεύει τα παιδία σας στο διαδίκτυο

Η Google εισήγαγε επιπλέον δυνατότητες ελέγχου στους φορητούς υπολογιστές Chromebook, στους οποίους οι γονείς θα μπορούν πλέον να ορίζουν χρονικά...
Read More
infosec

Brave: Επιλέγει Chromium όπως οι Google Chrome, Vivaldi, Opera, Edge

Το Chromium code base ανοιχτού κώδικα της Google κερδίζει σταθερά έδαφος. Μετά την απόφαση της Microsoft να το χρησιμοποιήσει για...
Read More
infosec

e-volution awards 2019: Δύο βραβεία για την υπηρεσία Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών της cosmoONE

Δύο σημαντικές διακρίσεις για την ανάπτυξη πρωτοποριακών εφαρμογών ηλεκτρονικού επιχειρείν, απέσπασε η cosmoONE στα e-volution awards 2019, το θεσμό που...
Read More
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
Latest Posts

Bug στο Facebook ίσως έχει ξεμπλοκάρει άτομα που έχετε κάνει block

bugΤη Δευτέρα, το Facebook αποκάλυψε ότι ένα bug είχε επηρεάσει τις ρυθμίσεις απορρήτου 800.000 χρηστών. Το bug αυτό επιτρέπει σε χρήστες που είχαν μπλοκαριστεί από το Facebook και το Messenger ορισμένων ατόμων να έχουν ξανά πρόσβαση σε αυτό – χωρίς αυτοί που τους είχαν μπλοκάρει να το γνωρίζουν.

Σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε το Facebook σχετικά με το θέμα, στο 83% των ανθρώπων που επηρεάστηκαν από αυτό το σφάλμα μόνο ένα άτομο ξεμπλόκαρε προσωρινά, από αυτά που είχαν συνολικά μπλοκάρει. Στο άλλο 17 τοις εκατό των χρηστών ωστόσο, υπήρχαν παραπάνω από ένα άτομα που ξεμπλόκαραν εξαιτίας του σφάλματος.

Οι χρήστες που ξεμπλοκαρίστηκαν δεν μπορούσαν να δουν περιεχόμενο που μοιράστηκε με τους φίλους εκείνων που τους είχαν μπλοκάρει. Εντούτοις, είναι πιθανό ότι είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με αυτόν που τους είχε μπλοκάρει μέσω Messenger και να δουν δημόσια post τα οποία δεν είχαν επισημανθεί μόνο για φίλους.

Ενώ το πρόβλημα έχει επιλυθεί τώρα, το bug ήταν ενεργό για 8 ημέρες, επηρεάζοντας τους χρήστες από τις 29 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου.

Το Facebook διευκρίνισε περαιτέρω τι συνέβη στο Twitter. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ορατά δεδομένα χρηστών του Facebook αποθηκεύονται σε ζεύγη που ονομάζονται «associations». Το σφάλμα διέγραψε ορισμένες συνδέσεις σε Facebook και Messenger, γεγονός που προκάλεσε την απώλεια των ρυθμίσεων απορρήτου για τους επηρεαζόμενους χρήστες.

Στην αρχική δήλωσή του, το Facebook επεσήμανε τους λόγους που κάποιος μπορεί να θέλει να μπλοκάρει έναν άλλο χρήστη. Από το να θέλουν να «κάνουν ένα διάλειμμα από κάποιον που δημοσιεύει περιεχόμενο που βρίσκουν ενοχλητικό» έως και πιο σοβαρούς λόγους, όπως η παρενόχληση και ο εκφοβισμός, η λειτουργία αποκλεισμού είναι πολύ σημαντική για να γίνει το Facebook ένα ασφαλές μέρος για τους χρήστες του.

Με τη δήλωσή του, είναι σαφές ότι το Facebook κατανοεί τις πιθανές συνέπειες αυτού του σφάλματος. Ωστόσο, μετά από τα πρόσφατα γεγονότα, φαίνεται ότι η εταιρεία χρειάζεται να κάνει πολλά ακόμα όσον αφορά το απόρρητο των χρηστών της.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *