Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Το Rakhni Trojan μολύνει το PC σας είτε με Ransomware είτε με Cryptomining

trojanΤο Rakhni Trojan ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2013 και μέσα σε πέντε χρόνια εξελίχθηκε ραγδαία. Ως προσθήκη στο ήδη υπάρχον και περιβόητο χαρακτηριστικό ransomware, το trojan είναι πλέον ικανό να μολύνει τον υπολογιστή σας και με Cryptomining.

Αυτή η διπλή απειλή, αποκαλύφθηκε από μια έκθεση της Kaspersky Labs, η οποία έχει τίτλο «To Crypt, Or To MIne- That Is The Question». Η έκθεση εξηγεί λεπτομερώς την επίθεση, περιγράφοντας πώς ένας downloader αποφασίζει πώς θα μολύνει το θύμα – με ransomware ή cryptomining.

Το email έχει στοχεύσει έως τώρα υπολογιστές στη Ρωσία, το Καζακστάν, την Ουκρανία, τη Γερμανία και την Ινδία και διανέμεται μέσω spam email. Τέτοια email φέρουν ψεύτικα εταιρικά οικονομικά έγγραφα που επισημαίνουν την επιδίωξη του hacker να στοχεύει επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «για να κρύψει την παρουσία του κακόβουλου λογισμικού στο σύστημα, ο προγραμματιστής του το κάνει να μοιάζει με προϊόν της Adobe Systems».

Αφού φορτωθεί στον υπολογιστή του θύματος, το κακόβουλο λογισμικό αναζητά την ύπαρξη cryptocurrency wallet. Εάν εντοπιστεί ο φάκελος δεδομένων Bitcoin ή το % AppData% \ Bitcoin, τότε κατεβάζει ένα miner module, το οποίο αποστέλλει ένα μήνυμα ransomware, που περιέχει το email ID του δημιουργού και μια προθεσμία για να καταβάλει το θύμα τα λύτρα που του ζητούνται.

Διαφορετικά, εάν ένας τέτοιος φάκελος δεν βρεθεί στον υπολογιστή, κατεβάζει ένα miner module που δημιουργεί ένα σενάριο VBS για εξόρυξη Monero ή Dashcoin Cryptocurrency.

Για να καθησυχαστείτε λίγο, υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία αποκρυπτογράφησης, ώστε να απαλλαγείτε από τα νέα και «έξυπνα» ransomware. Αυτή η άνευ προηγουμένου τεχνική επιλογής των μέσων μόλυνσης, υποδηλώνει το επίπεδο της πολυπλοκότητας, στην οποία οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *