Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Το Rakhni Trojan μολύνει το PC σας είτε με Ransomware είτε με Cryptomining

trojanΤο Rakhni Trojan ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2013 και μέσα σε πέντε χρόνια εξελίχθηκε ραγδαία. Ως προσθήκη στο ήδη υπάρχον και περιβόητο χαρακτηριστικό ransomware, το trojan είναι πλέον ικανό να μολύνει τον υπολογιστή σας και με Cryptomining.

Αυτή η διπλή απειλή, αποκαλύφθηκε από μια έκθεση της Kaspersky Labs, η οποία έχει τίτλο «To Crypt, Or To MIne- That Is The Question». Η έκθεση εξηγεί λεπτομερώς την επίθεση, περιγράφοντας πώς ένας downloader αποφασίζει πώς θα μολύνει το θύμα – με ransomware ή cryptomining.

Το email έχει στοχεύσει έως τώρα υπολογιστές στη Ρωσία, το Καζακστάν, την Ουκρανία, τη Γερμανία και την Ινδία και διανέμεται μέσω spam email. Τέτοια email φέρουν ψεύτικα εταιρικά οικονομικά έγγραφα που επισημαίνουν την επιδίωξη του hacker να στοχεύει επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «για να κρύψει την παρουσία του κακόβουλου λογισμικού στο σύστημα, ο προγραμματιστής του το κάνει να μοιάζει με προϊόν της Adobe Systems».

Αφού φορτωθεί στον υπολογιστή του θύματος, το κακόβουλο λογισμικό αναζητά την ύπαρξη cryptocurrency wallet. Εάν εντοπιστεί ο φάκελος δεδομένων Bitcoin ή το % AppData% \ Bitcoin, τότε κατεβάζει ένα miner module, το οποίο αποστέλλει ένα μήνυμα ransomware, που περιέχει το email ID του δημιουργού και μια προθεσμία για να καταβάλει το θύμα τα λύτρα που του ζητούνται.

Διαφορετικά, εάν ένας τέτοιος φάκελος δεν βρεθεί στον υπολογιστή, κατεβάζει ένα miner module που δημιουργεί ένα σενάριο VBS για εξόρυξη Monero ή Dashcoin Cryptocurrency.

Για να καθησυχαστείτε λίγο, υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία αποκρυπτογράφησης, ώστε να απαλλαγείτε από τα νέα και «έξυπνα» ransomware. Αυτή η άνευ προηγουμένου τεχνική επιλογής των μέσων μόλυνσης, υποδηλώνει το επίπεδο της πολυπλοκότητας, στην οποία οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *