ΑρχικήsecurityTo «Download Bomb» επέστρεψε και στοχεύει Firefox, Opera και Brave

To «Download Bomb» επέστρεψε και στοχεύει Firefox, Opera και Brave

DownloadΜία ευπάθεια στο Google Chrome, η οποία παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος, έδινε τη δυνατότητα σε scammers που παρουσιάζονταν ως τεχνική υποστήριξη, να «παγώνουν» το browser χρηστών χρησιμοποιώντας το περίφημο τέχνασμα Download bomb.

Η ευπάθεια περιλαμβάνει την πραγματοποίηση χιλιάδων λήψεων από μια μοναδική ιστοσελίδα η οποία έχει παγιδευτεί. Τελικά, ο χρήστης αναγκάζεται να καλέσει τη συγκεκριμένη τεχνική υποστήριξη, για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Η εταιρεία ασφάλειας Malwarebytes ήταν αυτή που εντόπισε το σφάλμα και αργότερα η Google διόρθωσε την ευπάθεια στο Chrome 65.

Αλλά φαίνεται ότι το σφάλμα έχει επιστρέψει για να θορυβήσει και πάλι τους χρήστες του Chrome 67. Τον περασμένο μήνα, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν την επιστροφή του.

Ωστόσο αυτή τη φορά, η λίστα δεν περιορίζεται μόνο στο Chrome. Το Download bomb μπορεί να επηρεάσει και τα Firefox, Brave, Opera και Vivaldi. Ωστόσο, το Edge και το Internet Explorer δεν επηρεάζονται.

Όταν εκτελείτε το proof-of-concept, σε ένα browser που έχει επηρεαστεί από το σφάλμα, θα δείτε ότι η χρήση της μνήμης RAM και της CPU κλιμακώνεται γρήγορα και τελικά το πρόγραμμα περιήγησης «παγώνει». Στο Task Manager (Διαχείριση εργασιών), μπορείτε να τερματίσετε τη διαδικασία του προγράμματος περιήγησης, για να το επαναφέρετε στη φυσιολογική του κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα λέγονται, δεν έχουν προγραμματιστεί περαιτέρω ενημερώσεις για το Chrome 67, οπότε η επιδιόρθωση για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να αναμένεται στο Chrome 68, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το μήνα, πιθανώς στις 29 Ιουλίου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS