Brave: Επιλέγει Chromium όπως οι Google Chrome, Vivaldi, Opera, Edge
infosec

Brave: Επιλέγει Chromium όπως οι Google Chrome, Vivaldi, Opera, Edge

Το Chromium code base ανοιχτού κώδικα της Google κερδίζει σταθερά έδαφος. Μετά την απόφαση της Microsoft να το χρησιμοποιήσει για...
Read More
infosec

e-volution awards 2019: Δύο βραβεία για την υπηρεσία Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών της cosmoONE

Δύο σημαντικές διακρίσεις για την ανάπτυξη πρωτοποριακών εφαρμογών ηλεκτρονικού επιχειρείν, απέσπασε η cosmoONE στα e-volution awards 2019, το θεσμό που...
Read More
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
Latest Posts

Ελάττωμα στο 4G επιτρέπει σε hackers να σας παρακολουθούν

hackersΤο πρότυπο Long Term Evolution (LTE) για mobile communication, γνωστό και ως 4G, σχεδιάστηκε για να ξεπεράσει τα ελαττώματα ασφαλείας των προηγούμενων προτύπων και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει τώρα αδυναμίες στο LTE, που επιτρέπουν στους hackers να κάνουν hijacking κατά την περιήγηση, ανακατευθύνοντας τους χρήστες σε κακόβουλους ιστότοπους, αποκτώντας τη δυνατότητα να κατασκοπεύουν την ηλεκτρονική τους δραστηριότητα, για να διαπιστώσουν ποιους ιστότοπους επισκέπτονται μέσω των συσκευών LTE.

Οι ερευνητές, περιέγραψαν τρεις μεθόδους επίθεσης στην ιστοσελίδα τους. Οι πρώτες δύο είναι παθητικές επιθέσεις που εκτελούν identity mapping και website fingerprinting. Ωστόσο, η πιο επικίνδυνη είναι η τρίτη επίθεση που ονομάστηκε «aLTEr» από την ομάδα.

Τι είναι το aLTEr;

‘ALTEr’ είναι μια ενεργή επίθεση που καταχράται το στρώμα ζεύξης δεδομένων (data link layer) του LTE. Επιτρέπει στους hackers να παρακολουθήσουν την περιήγηση των χρηστών και να ανακατευθύνουν τα αιτήματα δικτύου μέσω υποκλοπής DNS.

Πόσο εφικτό είναι το aLTEr;

Αυτή η μέθοδος έχει ορισμένους περιορισμούς για να πραγματοποιηθεί, όπως το ότι απαιτεί έναν εξοπλισμό αξίας περίπου $ 4000 για να λειτουργήσει και ότι η συσκευή LTE πρέπει να βρίσκεται σε ακτίνα 1 μιλίου από τον εισβολέα.

Έτσι, τα καλά νέα είναι ότι η πραγματοποίηση μιας επίθεσης aLTEr σε σενάρια πραγματικού κόσμου είναι αρκετά δύσκολη. Ωστόσο, δεν εξαλείφει το γεγονός ότι το aLter είναι κάτι πολύ εφικτό για κάποιον που διαθέτει τους κατάλληλους πόρους.

Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα,  είναι το γεγονός ότι αυτό το ελάττωμα ασφαλείας δεν μπορεί να διορθωθεί, καθώς η αδυναμία αυτή ενσωματώνεται στο ίδιο το πρότυπο LTE.

Πώς να αποφύγετε το aLTEr;

Ο απλούστερος τρόπος αποφυγής του aLTer είναι μέσω της χρήσης του HTTPS. Θυμηθείτε πάντα να ελέγχετε αν υπάρχει η ένδειξη «Secure» δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων και μην εμπιστεύεστε έναν ιστότοπο με την ένδειξη «Not Secure» στο πρόγραμμα περιήγησης.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *