ΑρχικήinetΗ Formula 1 αναβαθμίζεται κλείνοντας συμφωνία με την AWS

Η Formula 1 αναβαθμίζεται κλείνοντας συμφωνία με την AWS

Το γρηγορότερο σπορ σε όλο τον κόσμο αναβαθμίζεται μετά από ανακοίνωση συνεργασίας της Formula 1 με την Amazon Web Services (AWS). Η συμφωνία που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο, θα παρέχει μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα στα στατιστικά των οδηγών.

formula 1 awsΗ AWS θα γίνει ο επίσημος cloud και machine learning πάροχος της Formula 1, με το λογότυπο της εταιρείας να προωθείται στην τηλεόραση. Μέσω της συνεργασίας, η Formula 1 θα μεταφέρει την υπάρχουσα υποδομή της στα data centers της AWS, και θα αρχίσει να χρησιμοποιεί νέα data analytic tools που θα παρέχουν ακριβέστερα στατιστικά, που θα μεταβάλλονται κάθε δευτερόλεπτο.

AWS και Formula 1

Η συνεργασία είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάνει η Formula 1 για την αναβάθμιση του αθλήματος, παρέχοντας αναλυτικά στατιστικά των οδηγών σε πραγματικό χρόνο.

Προχωρώντας η πλατφόρμα του AWS θα επεξεργάζεται τεράστιο όγκο πληροφοριών, για να παρέχει πληροφορίες σε κλάσματα δευτερολέπτου. Για παράδειγμα με την επεξεργασία του τρόπου που στρίβει ένας οδηγός, θα μπορεί να υπολογιστεί το πότε θα είναι η καταλληλότερη στιγμή για αλλαγή ελαστικών, ή το εάν ο οδηγός δίνει το 100% των δυνατοτήτων του.

“Για τις ανάγκες μας η AWS παρέχει την μεγαλύτερη ταχύτητα, επεκτασιμότητα, αξιοπιστία και εύρος υπηρεσιών, ανάμεσα σε όλους τους άλλους παρόχους” δήλωσε ο Pete Samara, διευθυντής καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας της Formula 1.

“Με την χρήση του Sagemaker και του machine learning της Amazon, μπορούμε να παρέχουμε αυτά τα ακριβή στατιστικά στους θεατές και τους σχολιαστές μας σε πραγματικό χρόνο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε στην διάθεση μας τόσο ισχυρούς υπολογιστές. Η ποιότητα και η ποσότητα των αεροδυναμικών δοκιμών που θα μπορούμε να εκτελέσουμε θα είναι κλάσης ανώτερη”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS