ΑρχικήinetΟ κώδικας δεοντολογίας της Google για το AI απαγορεύει τη χρήση του...

Ο κώδικας δεοντολογίας της Google για το AI απαγορεύει τη χρήση του σε όπλα

GoogleΗ Google έχει θεσπίσει νέο κώδικα δεοντολογίας σχετικά με την προσέγγισής της προς την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία περιλαμβάνει την απαγόρευση των όπλων που βασίζονται σε AI.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται μετά την έντονη διαμαρτυρία των υπαλλήλων της εταιρείας για τη συμμετοχή της στο Project Maven. Πρόκειται για ένα έργο συνεργασίας, στο οποίο ο Αμερικανικός στρατός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία AI της Google για να ξεκινήσει μια ομάδα Cross-Function Algorithmic Warfare.

Τα νέα μιας τέτοιας συνεργασίας δημιούργησαν φόβο για το πώς η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στην αυτοματοποίηση του πολέμου στο μέλλον. Έτσι, αφού αντιμετώπισε πίεση τόσο από εργαζόμενους όσο και από άλλους, η Google δήλωσε τελικά ότι δεν θα ανανεώσει τη σύμβασή της.

Σε ένα blog post, ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, ανακοίνωσε ένα σύνολο επτά νέων αρχών για την καθοδήγηση της χρήσης του AI από την εταιρεία. Οι κατευθυντήριες αρχές αναφέρουν ότι η χρήση του AI από την Google πρέπει να είναι:

Ευεργετική για την κοινωνία

Να αποφεύγει την αλγοριθμική προκατάληψη

Να ελέγχει την ασφάλεια

Να είναι υπεύθυνη προς το κοινό

Να είναι έμπιστη

Να διατηρεί την επιστημονική πρόοδο

Να είναι στη διάθεση σκοπών που συμβαδίζουν με τις ίδιες αρχές

Σημείωσε επίσης ότι παρόλο που η εταιρεία δεν θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία όπλων, θα συνεχίσει να «συνεργάζεται με κυβερνήσεις και στρατιωτικούς σε πολλούς άλλους τομείς» που περιλαμβάνουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την εκπαίδευση και την αναζήτηση και διάσωση.

Ο Pichai ανέφερε επίσης ότι η Google θα αποφύγει την ανάπτυξη οποιασδήποτε τεχνολογίας παρακολούθησης που θα παραβίαζε τους διεθνώς αποδεκτούς κανόνες ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή κάτι που παραβιάζει τους διεθνείς νόμους.

Η τεχνητή νοημοσύνη εκτείνεται σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής και οι στρατιωτικές χρήσεις του AI δεν είναι μυστικές με όλο και περισσότερες εταιρείες να επιδιώκουν να πουλήσουν τεχνολογία AI. Ωστόσο, φαίνεται ότι παρόλο που η Google εγκατέλειψε το σύνθημά της “Don’t be evil“, συνεχίζει να διατηρεί την ιδεαλιστική της κουλτούρα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS