ΑρχικήinetΗ Αμερική αναπτύσσει προγράμματα AI για τον εντοπισμό κρυμμένων πυρηνικών

Η Αμερική αναπτύσσει προγράμματα AI για τον εντοπισμό κρυμμένων πυρηνικών

προγράμματαΣύμφωνα με έκθεση του Reuters, ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει κρυφά προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης για την παρακολούθηση μυστικών πυρηνικών πυραύλων στη Βόρεια Κορέα και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ένας αξιωματικός που συμμετέχει στο πρόγραμμα δήλωσε ότι αυτό είναι ένα από τα προγράμματα στα οποία εργάζονται για να υπερασπιστούν τις Ηνωμένες Πολιτείες απέναντι σε ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση.

Το πρόγραμμα, το οποίο διεξάγεται με απόλυτη μυστικότητα, στοχεύει στην πρόβλεψη μιας πυρηνικής επίθεσης, την παρακολούθηση εκτοξευτών και κρυφών πυρηνικών πυραύλων. Το πρόγραμμα που βασίζεται σε AI θα είναι ένα αυτόνομο σύστημα ικανό να υπολογίζει τεράστιες ποσότητες δεδομένων που λαμβάνονται από δορυφορικές εικόνες και άλλες αξιόπιστες πηγές για να διαπιστωθεί εάν η προετοιμασία μιας πυρηνικής επίθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη οπουδήποτε στον κόσμο.

Με αυτά τα προγράμματα, η αμερικανική κυβέρνηση θα έχει περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί και να αναχαιτίσει πυρηνικούς πυραύλους σε περίπτωση που κάποια χώρα ξεκινήσει μια επίθεση εναντίον της.

Η Αμερική αναπτύσσεται όλο και περισσότερο όσον αφορά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής εκμάθησης για την ανάπτυξη συστημάτων μάχης που μπορούν να ανιχνεύσουν και να καταστρέψουν τους κινητούς εκτοξευτές του εχθρού που είναι κρυμμένοι σε σήραγγες και δάση.

Αν και το έργο αυτό διατηρήθηκε ως άκρως απόρρητο μυστικό, η Αμερική παραδέχθηκε ανοιχτά ότι επικεντρώνεται στην τεχνητή νοημοσύνη, διαθέτοντας κεφάλαια για προγράμματα που βασίζονται σε ΑΙ για την ενίσχυση της άμυνάς της. Η Αμερική ανταγωνίζεται στενά την Κίνα και τη Ρωσία στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε στρατιωτικά όπλα.

Με όλες αυτές τις εξελίξεις, η πιθανότητα ενός συστήματος τύπου Skynet ίσως να μην είναι και πολύ μακρινή!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS