Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:23
Αρχική inet Facebook: καλύτερα να ζητάς συγνώμη από την άδεια

Facebook: καλύτερα να ζητάς συγνώμη από την άδεια

Το τελευταίο σκάνδαλο παραβίασης της ιδιωτικής ζωής στο Facebook από ένα σφάλμα που “έβγαλε στη φόρα” ιδιωτικές δημοσιεύσεις 14 εκατομμυρίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου, ήρθε μια μέρα μετά την επιβεβαίωση ότι το Facebook, έχει συνάψει συμφωνίες ανταλλαγής δεδομένων με κινέζικες εταιρείες. Facebook
Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica μετά από όλα αυτά φαίνεται να έγινε πριν από χρόνια.
Δυστυχώς η προσέγγιση του Facebook εξακολουθεί δεν φαίνεται να φέρνει αποτελέσματα ή έχει τόσες πολλές γκρίζες ζώνες στην προστασία προσωπικών δεδομένων, που θα χρειαστούν χρόνια για την διαλεύκανση τους. Εξάλλου η στροφή ενός κρουαζιερόπλοιου δεν κάτι που γίνεται άμεσα.
Υπάρχει ένα ρητό για το Facebook: “Είναι ευκολότερο να ζητάς συγνώμη παρά να ζητάς την άδεια”.
Φυσικά δεν μπορούμε να πούμε ότι κάθε πρόβλημα ιδιωτικότητας, είναι σκόπιμο από το Facebook. Λάθη συμβαίνουν και είναι κάτι το πολύ φυσιολογικό. Για το Facebook όμως αυτό σημαίνει ότι επηρεάζονται πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες, και μιλάμε για απίστευτα προσωπικές πληροφορίες.
Να αναφέρουμε ότι το Facebook τις περισσότερες φορές δεν ζητά καν συγγνώμη. Όμως μετά την τελευταία αποκάλυψη ο επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας προσωπικών δεδομένων, Erin Egan, βγήκε και ζήτησε συγγνώμη:

Πρόσφατα ανακαλύψαμε ένα σφάλμα που έστελνε αυτόματα δημόσια τις αναρτήσεις. Διορθώσαμε αυτό το ζήτημα και ξεκινώντας από σήμερα, το γνωστοποιούμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους για να αναθεωρήσουν τις δημοσιεύσεις που έκαναν. Για να είμαστε σαφείς, το σφάλμα δεν επηρέασε παλιές δημοσιεύσεις. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για αυτό το λάθος.

Το post του Facebook που προσπαθεί να εξηγήσει αυτό το σφάλμα, έχει σαν τίτλο “Μια ενημέρωση για το σφάλμα επιλογής κοινού” ή “An Update on the Audience Selector Error”. Καμία απολογία, καμία υπόσχεση ότι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά και καμία εξήγηση για το τι προκάλεσε το σφάλμα. Η δημοσίευση τελειώνει:

Έχουμε ακούσει δυνατά και ξεκάθαρα ότι πρέπει να είμαστε πιο διαφανείς με τον τρόπο κατασκευής των προϊόντων μας και τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας – ακόμη και όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Και αυτό κάνουμε.

Έτσι, το Faceboοk για άλλη μια φορά φαίνεται να έχει αποκτήσει ειδικότητα στο “δεν ζητάμε άδεια” και το έχουμε δει ξανά και ξανά. Να υπενθυμίσουμε τα ψυχολογικά τεστς του κοινωνικού δικτύου που πραγματοποιήθηκαν χωρίς κανείς να γνωρίζει κάτι.
Φυσικά αυτό που ακολούθησε ήταν και πάλι μια συγνώμη. Είναι μια “τέχνη” την οποία το Facebook φαίνεται να κατέχει πολύ καλά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...