Παρασκευή, 10 Απριλίου, 04:32
Αρχική security Το Facebook παραδέχτηκε ότι μοιράστηκε δεδομένα χρηστών με κινεζικές εταιρείες

Το Facebook παραδέχτηκε ότι μοιράστηκε δεδομένα χρηστών με κινεζικές εταιρείες

δεδομέναΝωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι το Facebook είχε δώσει άδεια σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών του. Τώρα αποδεικνύεται ότι όχι μόνο η Apple, η Amazon και η Blackberry είχαν το οκ από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την πρόσβαση σε δεδομένα, αλλά και τέσσερις άλλες κινεζικές επιχειρήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook υποστήριξε ότι η εταιρεία του δεν είχε λάβει καθόλου προσωπικά δεδομένα. Αυτό που έκανε η Apple ήταν ότι πρόσθεσε τη δυνατότητα κοινής χρήσης υλικού όπως φωτογραφίες.

Το Facebook έχει παραδεχτεί εταιρικές σχέσεις ανταλλαγής δεδομένων με τουλάχιστον τέσσερις κινεζικές εταιρίες τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων η Huawei, η οποία έχει επισημανθεί ως κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Οι άλλες κινεζικές εταιρείες – οι όμιλοι Lenovo, OPPO και TCL Corp, συγκαταλέγονται μεταξύ των 60 εταιρειών παγκοσμίως, που έλαβαν πρόσβαση σε δεδομένα χρήστη, αφού υπέγραψαν συμβόλαια συνεργασίας για να δημιουργήσουν μια καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες του Facebook στις συσκευές τους.

Οι συμφωνίες αυτές χρονολογούνται από το 2010 και εξακολουθούν να ισχύουν. Ωστόσο, εκπρόσωποι του Facebook ανακοίνωσαν σε συνέντευξή τους ότι η εταιρεία θα τερματίσει τη συμφωνία με την Huawei μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Σύντομα θα τερματίσει και τις άλλες τρεις συνεργασίες με τις κινεζικές επιχειρήσεις.

Οι υπάλληλοι του Facebook επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι κινεζικές εταιρείες έλαβαν παρόμοια πρόσβαση με αυτή που δόθηκε στη BlackBerry, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν πρόσβαση σε λεπτομερείς πληροφορίες τόσο για τους χρήστες των συσκευών όσο και για τους φίλους τους. Συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεών τους, της κατάστασης σχέσης, της εργασίας και πληροφορίες σχετικά με το μορφωτικό τους επίπεδο.

- Advertisement -

Το Facebook ισχυρίστηκε ότι τα δεδομένα που μοιράστηκε με την Huawei παρέμειναν αποθηκευμένα σε τηλέφωνα και όχι στους διακομιστές της εταιρείας. Αλλά η Επιτροπή Πληροφοριών, η οποία δεν φαίνεται πάρα πολύ πεπεισμένη, σχεδιάζει να διερευνήσει αν το Facebook εξασφάλισε ότι οι πληροφορίες για τους χρήστες δεν είχαν σταλεί σε κινεζικά router.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...