Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Το Facebook παραδέχτηκε ότι μοιράστηκε δεδομένα χρηστών με κινεζικές εταιρείες

δεδομέναΝωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι το Facebook είχε δώσει άδεια σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών του. Τώρα αποδεικνύεται ότι όχι μόνο η Apple, η Amazon και η Blackberry είχαν το οκ από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την πρόσβαση σε δεδομένα, αλλά και τέσσερις άλλες κινεζικές επιχειρήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook υποστήριξε ότι η εταιρεία του δεν είχε λάβει καθόλου προσωπικά δεδομένα. Αυτό που έκανε η Apple ήταν ότι πρόσθεσε τη δυνατότητα κοινής χρήσης υλικού όπως φωτογραφίες.

Το Facebook έχει παραδεχτεί εταιρικές σχέσεις ανταλλαγής δεδομένων με τουλάχιστον τέσσερις κινεζικές εταιρίες τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων η Huawei, η οποία έχει επισημανθεί ως κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Οι άλλες κινεζικές εταιρείες – οι όμιλοι Lenovo, OPPO και TCL Corp, συγκαταλέγονται μεταξύ των 60 εταιρειών παγκοσμίως, που έλαβαν πρόσβαση σε δεδομένα χρήστη, αφού υπέγραψαν συμβόλαια συνεργασίας για να δημιουργήσουν μια καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες του Facebook στις συσκευές τους.

Οι συμφωνίες αυτές χρονολογούνται από το 2010 και εξακολουθούν να ισχύουν. Ωστόσο, εκπρόσωποι του Facebook ανακοίνωσαν σε συνέντευξή τους ότι η εταιρεία θα τερματίσει τη συμφωνία με την Huawei μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Σύντομα θα τερματίσει και τις άλλες τρεις συνεργασίες με τις κινεζικές επιχειρήσεις.

Οι υπάλληλοι του Facebook επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι κινεζικές εταιρείες έλαβαν παρόμοια πρόσβαση με αυτή που δόθηκε στη BlackBerry, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν πρόσβαση σε λεπτομερείς πληροφορίες τόσο για τους χρήστες των συσκευών όσο και για τους φίλους τους. Συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεών τους, της κατάστασης σχέσης, της εργασίας και πληροφορίες σχετικά με το μορφωτικό τους επίπεδο.

Το Facebook ισχυρίστηκε ότι τα δεδομένα που μοιράστηκε με την Huawei παρέμειναν αποθηκευμένα σε τηλέφωνα και όχι στους διακομιστές της εταιρείας. Αλλά η Επιτροπή Πληροφοριών, η οποία δεν φαίνεται πάρα πολύ πεπεισμένη, σχεδιάζει να διερευνήσει αν το Facebook εξασφάλισε ότι οι πληροφορίες για τους χρήστες δεν είχαν σταλεί σε κινεζικά router.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *