Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Το Facebook παραδέχτηκε ότι μοιράστηκε δεδομένα χρηστών με κινεζικές εταιρείες

δεδομέναΝωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι το Facebook είχε δώσει άδεια σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών του. Τώρα αποδεικνύεται ότι όχι μόνο η Apple, η Amazon και η Blackberry είχαν το οκ από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την πρόσβαση σε δεδομένα, αλλά και τέσσερις άλλες κινεζικές επιχειρήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook υποστήριξε ότι η εταιρεία του δεν είχε λάβει καθόλου προσωπικά δεδομένα. Αυτό που έκανε η Apple ήταν ότι πρόσθεσε τη δυνατότητα κοινής χρήσης υλικού όπως φωτογραφίες.

Το Facebook έχει παραδεχτεί εταιρικές σχέσεις ανταλλαγής δεδομένων με τουλάχιστον τέσσερις κινεζικές εταιρίες τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων η Huawei, η οποία έχει επισημανθεί ως κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Οι άλλες κινεζικές εταιρείες – οι όμιλοι Lenovo, OPPO και TCL Corp, συγκαταλέγονται μεταξύ των 60 εταιρειών παγκοσμίως, που έλαβαν πρόσβαση σε δεδομένα χρήστη, αφού υπέγραψαν συμβόλαια συνεργασίας για να δημιουργήσουν μια καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες του Facebook στις συσκευές τους.

Οι συμφωνίες αυτές χρονολογούνται από το 2010 και εξακολουθούν να ισχύουν. Ωστόσο, εκπρόσωποι του Facebook ανακοίνωσαν σε συνέντευξή τους ότι η εταιρεία θα τερματίσει τη συμφωνία με την Huawei μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Σύντομα θα τερματίσει και τις άλλες τρεις συνεργασίες με τις κινεζικές επιχειρήσεις.

Οι υπάλληλοι του Facebook επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι κινεζικές εταιρείες έλαβαν παρόμοια πρόσβαση με αυτή που δόθηκε στη BlackBerry, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν πρόσβαση σε λεπτομερείς πληροφορίες τόσο για τους χρήστες των συσκευών όσο και για τους φίλους τους. Συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεών τους, της κατάστασης σχέσης, της εργασίας και πληροφορίες σχετικά με το μορφωτικό τους επίπεδο.

Το Facebook ισχυρίστηκε ότι τα δεδομένα που μοιράστηκε με την Huawei παρέμειναν αποθηκευμένα σε τηλέφωνα και όχι στους διακομιστές της εταιρείας. Αλλά η Επιτροπή Πληροφοριών, η οποία δεν φαίνεται πάρα πολύ πεπεισμένη, σχεδιάζει να διερευνήσει αν το Facebook εξασφάλισε ότι οι πληροφορίες για τους χρήστες δεν είχαν σταλεί σε κινεζικά router.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *