ΑρχικήinetΤο internet γίνεται πιο "ευρύχωρο" με την υιοθεσία του IPv6

Το internet γίνεται πιο “ευρύχωρο” με την υιοθεσία του IPv6

Πριν από περίπου δυο δεκαετίες, μηχανικοί δημιούργησαν μια τεχνολογία με το όνομα IPv6 (Internet Protocol version 6). Αυτή η τεχνολογία έλυσε ένα πρόβλημα που είχε ο προκάτοχος του, το IPv4: τον περιορισμένο αριθμό ταυτόχρονων συσκευών στο internet που ανέρχεται σε 4.3 δισεκατομμύρια. Αλλά παρόλο που αυτή η τεχνολογία είναι διαθέσιμη από το 1999, ελάχιστοι είναι αυτοί που την χρησιμοποίησαν.

ipv6-stadiaki-uiothetisi-pagkosmiws

Το 2011 μεγάλες εταιρείες όπως η Google το Facebook και το Yahoo έκαναν μια προσπάθεια για την καθιέρωση του IPv6, και το 2012 επανεκκίνησαν τις υπηρεσίες τους, έχοντας αυτή τη φορά και IPv6 διευθύνσεις.

Εκείνη την περίοδο, δεν υπήρχαν καθαρά σημάδια για το αν ο κόσμος θα υιοθετούσε το πρωτόκολλο, ακόμα και αν το χρησιμοποιούσαν κολοσσιαίες εταιρείες. Το αποτέλεσμα θα ήταν περίπλοκες και πολυεπίπεδες διευθύνσεις με την χρήση του NAT, το οποίο επέτρεπε σε πολλούς χρήστες να έχουν την ίδια  public IP. Όμως τα στατιστικά που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από την InternetSociety δείχνουν πως γίνεται ήδη χρήση του IPv6 στο 25% των παγκόσμιων διευθύνσεων και αυξάνεται αργά αλλά σταθερά.

Ένας software engineer της Google ο οποίος δούλευε για το IPv6 για χρόνια, δήλωσε “Ενώ είναι προφανές ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας, όπως το να εφαρμόσουμε το πρωτόκολλο στο υπόλοιπο 75% του διαδικτύου, γίνεται σαφές ότι το IPv6 είναι εδώ για να μείνει και είναι ικανό να υποστηρίξει την ανάπτυξη που περιμένουμε τις επόμενες δεκαετίες,”.

Πόση όμως είναι η χωρητικότητα του πρωτοκόλλου? Η απάντηση είναι απροσδόκητα μεγάλη καθώς ισούται με 2128=340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.768.211.456

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS